Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Γερμανία: «Πράσινο φως» στην παράδοση αρμάτων μάχης Leopard 1 στην Ουκρανία -Συζητήσεις με Κατάρ για τα Gepard

banner roots

Γερμανία: «Πράσινο φως» στην παράδοση αρμάτων μάχης Leopard 1 στην Ουκρανία -Συζητήσεις με Κατάρ για τα Gepard
03.02.2023 | 09:02

Γερμανία: «Πράσινο φως» στην παράδοση αρμάτων μάχης Leopard 1 στην Ουκρανία -Συζητήσεις με Κατάρ για τα Gepard

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Η γερμανική κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για την προμήθεια αρμάτων μάχης Leopard 1 από τα αποθέματα της αμυντικής βιομηχανίας της, στον ουκρανικό στρατό.

Η Γερμανία βρίσκεται σε συνομιλίες με το Κατάρ για την επαναγορά 15 αρμάτων εφοδιασμένων με δίδυμα αντιαεροπορικά πυροβόλα Gepard για να στείλει στο Κίεβο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung που κυκλοφορεί σήμερα.
 
Η παράδοση των παλαιότερων Leonard στην Ουκρανία μπορεί να γίνει αμέσως αφού επισκευαστούν, διευκρινισαν κυβερνητικές πηγές στην εφημερίδα.
 
Οι Rheinmetall και Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) έχουν σκοπό να κάνουν επισκευές σε αυτά και να τα θέσουν στη διάθεση του ουκρανικού στρατού αν επιθυμεί να τα αγοράσει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
 
Συνομιλίες με Κατάρ για επαναγορά των Gepard
Στο μεταξύ γερμανοί αξιωματούχοι συνομιλούν με το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ για την ενδεχόμενη επαναγορά από το εμιράτο των Gepard που αγοράστηκαν για την ασφάλεια των σταδίων όπου διεξήχθη το Παγκόσμιο Κύπελλο, πάντα σύμφωνα με τη Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ, που προσθέτει πως το Βερολίνο προσπαθεί επίσης να αγοράσει πυρομαχικά για αυτά από τη Ντόχα.
 
«Τα Gepard έχουν αποδείξει ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αν μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε περισσότερα από εταίρους μας, αυτό οπωσδήποτε θα βοηθούσε τους Ουκρανούς», εξήγησε ο νέος υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, ο Μπόρις Πιστόριους, στη γερμανική εφημερίδα.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel