Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Εύα Καϊλή: Καταγγέλλει βασανιστήρια που θυμίζουν «Εξπρές του Μεσονυχτίου» | Τι είπε χθες ζητώντας αποφυλάκιση

banner roots

Εύα Καϊλή: Καταγγέλλει βασανιστήρια που θυμίζουν «Εξπρές του Μεσονυχτίου» | Τι είπε χθες ζητώντας αποφυλάκιση
20.01.2023 | 09:20

Εύα Καϊλή: Καταγγέλλει βασανιστήρια που θυμίζουν «Εξπρές του Μεσονυχτίου» | Τι είπε χθες ζητώντας αποφυλάκιση

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Απορρίφθηκε χθες από, το προδικαστικό συμβούλιο του Βελγίου το αίτημα της Εύας Καϊλή να αφεθεί ελεύθερη με βραχιολάκι επιμένοντας πως είναι αθώα και ότι δεν είχε εμπλοκή στο σκάνδαλο διαφθοράς.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, δύο από τα τρία μέλη του προδικαστικού συμβουλίου εισηγήθηκαν να μην αφεθεί η Εύα Καϊλη ελεύθερη τονίζοντας πως συντρέχουν λόγοι για τους οποίους η Εύα Καιλή πρέπει να παραμείνει φυλακισμένη. Αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι θεωρείται ύποπτη φυγής γιατί είναι Ελληνίδα και θα μπορούσε ενδεχομένως να φύγει από τη χώρα. Θεωρείται ύποπτη για συνέργεια ακόμα και με τρίτα πρόσωπα που ενδεχομένως βρίσκονται έξω και θα αποκρύψουν ή καταστρέψουν στοιχεία αλλά και ύποπτη για την αλλοίωση στοιχείων της δικογραφίας.Φαίνεται πως και η απόφαση του Παντσέρι να συνεργαστεί με τις Αρχές έπαιξε σημαντικό ρόλο. Μόλις ξεκινήσουν οι μυστικές του ακροάσεις, θα ξετυλιχθεί το κουβάρι της υπόθεσης του Qatargate, σύμφωνα με τις Αρχές.
 
Θα περιμένουν το τρίτο αίτημα αποφυλάκισης, δεν θα ασκήσουν έφεση
Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αναφέρθηκε στους λόγους που οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή δεν θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης να παραμείνει στις φυλακές του Χάρεν για την υπόθεση Qatargate.
 
Μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, ο κ. Δημητρακόπουλος είπε μεταξύ άλλων ότι «αν έρθει το Εφετείο και επικυρώσει την απορριπτική απόφαση του Πρωτοβάθμιου, μετά στενεύουν τα περιθώρια αισιοδοξίας αν θα επανέλθουμε με τρίτη αίτηση για αποφυλάκιση».
 
Όπως είπε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, »θα δώσουμε τον αγώνα μας για την τρίτη -κατά σειρά- ακρόαση. Ο εισαγγελέας άφησε μία χαραμάδα αισιοδοξίας στην αγόρευση του, διότι αναφερόμενος στο λόγο που πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, είπε ότι είναι επικίνδυνο αν αφεθεί ελεύθερη να καταστραφούν στοιχεία της δικογραφίας. Επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση του Παντσέρι, μπορεί να έχει κάποια επικοινωνία με τους ανθρώπους του».
 
«Βασανιστήρια και σκηνές που θυμίζουν το 'Εξπρές του Μεσονυχτίου'»
Σχετικά με τις συνθήκες κράτησης της Εύας Καϊλή στο κελί της Αστυνομίας, ο κ. Δημητρακόπουλος έκανε λόγο για «βασανιστήρια» και «σκηνές που θυμίζουν 'Εξπρές του Μεσονυχτίου'».
 
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος, «τα βασανιστήρια δεν έγιναν στις φυλακές όπου κρατείται. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε Τετάρτη 11 Ιανουαρίου προς Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, όταν – ενώ έπρεπε μόλις ολοκληρώθηκε η κατάθεση στην Αστυνομία να επιστρέψει στις φυλακές- με εντολή του ανακριτή διατάχθηκε να μείνει στο κελί της Αστυνομίας, όπου εκεί συνέβησαν σκηνές που θυμίζουν “Εξπρές του Μεσονυχτίου”».
 
Απολογία Εύας Καϊλή: «Έχω παιδί 22 μηνών, δεν μπορεί να μένει μόνο του»
Η Εύα Καϊλή, στην απολογία της είπε ότι έχει ένα παιδί 22 μηνών που δεν μπορεί να μένει μόνο του, καθώς το βλέπει μόνο μια φορά τον μήνα. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, τονίζοντας ότι άλλοι ευρωβουλευτές είναι ελεύθεροι και ετοιμάζουν την υπερασπιστική τους γραμμή, ενώ η ίδια είναι στη φυλακή.
 
Η απόφαση για την Εύα Καϊλή
Η απόφαση για την Εύα Καϊλή αναφέρει: «Στο πλαίσιο ευρείας έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας σχετικά με φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η E.K. εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον του προδικαστικού τμήματος του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες.
 
Στη διάταξή του σήμερα το πρωί, το προδικαστικό τμήμα επιβεβαίωσε την προφυλάκιση της E.K. Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.
 
Προς το συμφέρον της έρευνας, δεν θα δοθούν προς το παρόν περαιτέρω πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων Τύπου».
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το