Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ρωσία: Το υπ. Άμυνας ανακοίνωσε πως οι επιστρατευμένοι έφεδροι άρχισαν να εκπαιδεύονται στο Καλίνινγκραντ

banner roots

Ρωσία: Το υπ. Άμυνας ανακοίνωσε πως οι επιστρατευμένοι έφεδροι άρχισαν να εκπαιδεύονται στο Καλίνινγκραντ
28.09.2022 | 09:02

Ρωσία: Το υπ. Άμυνας ανακοίνωσε πως οι επιστρατευμένοι έφεδροι άρχισαν να εκπαιδεύονται στο Καλίνινγκραντ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως επιστρατευμένοι έφεδροι στην περιφέρεια του Καλίνινγκραντ έχουν αρχίσει να εκπαιδεύονται για μάχη στη βάση του ρωσικού Στόλου της Βαλτικής.

«Όλο το επιστρατευμένο στρατιωτικό προσωπικό εκπαιδεύεται στα πυρά με μικρά όπλα. Επιπλέον πολίτες που κλήθηκαν από την εφεδρεία αποκαθιστούν τις δεξιότητές τους στο χειρισμό και τη συντήρηση όπλων, στρατιωτικού και ειδικού εξοπλισμού», ανέφερε το υπουργείο στο κανάλι του στο Telegram.
 
Γίνεται επίσης εκπαίδευση για τη βελτίωση των σκοπευτικών δεξιοτήτων και προετοιμάζεται στρατιωτικό προσωπικό για «τολμηρές δράσεις στο πεδίο της μάχης».
 
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την περασμένη εβδομάδα τη πρώτη επιστράτευση που έχει γίνει στη Ρωσία μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στο πλαίσιο της οποίας εκατοντάδες χιλιάδες επιπλέον πολίτες θα σταλούν να πολεμήσουν στην Ουκρανία.
 
Η Ρωσία διατηρεί σημαντική στρατιωτική παρουσία στο Καλίνινγκραντ, ένα ρωσικό θύλακα στην ακτή της Βαλτικής ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία, χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εκεί ρωσική δύναμη περιλαμβάνει πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, το ρωσικό στόλο της Βαλτικής και δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες.
 
Πηγή: iefimerida.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το