Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Θρίλερ με τον μικρό Άρτσι: Αντίστροφη μέτρηση για να αποσυνδέσουν τη μηχανική υποστήριξη

banner roots

Θρίλερ με τον μικρό Άρτσι: Αντίστροφη μέτρηση για να αποσυνδέσουν τη μηχανική υποστήριξη
05.08.2022 | 17:37

Θρίλερ με τον μικρό Άρτσι: Αντίστροφη μέτρηση για να αποσυνδέσουν τη μηχανική υποστήριξη

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Απορρίφθηκε η αίτηση για την μεταφορά του 12χρονου σε κέντρο περίθαλψης για να έχει «ένα αξιοπρεπές τέλος» - Τελευταία ελπίδα το εφετείο που εξετάζει αν θα δεχτεί να συζητηθεί η έφεση των γονέων

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας απέρριψε και το αίτημα των γονέων του 12χρονου Άρτσι Μπάτερσμπι να μεταφέρουν τον γιο τους, που είναι σε κώμα, από το νοσοκομείο σε κέντρο περίθαλψης όπου θα έχει «αξιοπρεπή θάνατο».

Προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις είχαν δώσει το δικαίωμα στους γιατρούς του 12χρονού που είναι εγκεφαλικά νεκρός, να αποσυνδέσουν τα μηχανήματα. Οι γονείς προσέφυγαν και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την αναστολή της απόφασης αλλά δήλωσε αναρμόδιο.

Τελευταία κίνηση, η προσφυγή των γονέων στη βρετανική Δικαιοσύνη για την μεταφορά του παιδιού εκτός νοσοκομείου. Ωστόσο το δικαστήριο έκανε δεκτά τα επιχειρήματα των γιατρών ότι οι κίνδυνοι της διακομιδής ήταν «μεγάλοι και απρόβλεπτοι».

Το δικαστήριο είχε περιθώριο μέχρι τις 2 το απόγευμα της Παρασκευής (16:00 ώρα Ελλάδος) για την κατάθεση έφεσης από την οικογένεια – ένα ασφυκτικό περιθώριο αν και οι γονείς είχαν ζητήσει μεγαλύτερο. Το εφετείο εξετάζει αυτή τη στιγμή το αν θα δεχτεί να συζητηθεί η έφεση των γονεών. 

Η μητέρα του Άρτσι, Χόλι Ντανς, είχε δηλώσει πως «ένας αξιοπρεπής θάνατος σε κέντρο περίθαλψης» ήταν το μόνο για το οποίο μπορούσε να αγωνιστεί.

Ο Άρτσι παραμένει σε κώμα από τις 7 Απριλίου, πιθανόν γιατί είχε λάβει μέρος σε διαδικτυακή πρόκληση. Οι γιατροί θεωρούν ότι δεν έχει καμία ελπίδα ανάρρωσης.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel