Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Ο στρατός σε ετοιμότητα για να αναλάβει τις παραδόσεις καυσίμων στα βενζινάδικα

banner roots

Βρετανία: Ο στρατός σε ετοιμότητα για να αναλάβει τις παραδόσεις καυσίμων στα βενζινάδικα
28.09.2021 | 16:02

Βρετανία: Ο στρατός σε ετοιμότητα για να αναλάβει τις παραδόσεις καυσίμων στα βενζινάδικα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Πιέσεις δέχεται ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον “να σταματήσει να κρύβεται” και να απευθυνθεί στο έθνος. Βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος επέκριναν την απόφασή του κ. Τζόνσον να μην έχει ζητήσει ακόμα από το στρατό να παρέμβει για να βοηθήσει στην παράδοση καυσίμων για να ξεπεραστεί η κρίση και “να ανακτήσει το κοινό την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση”.

Και ενώ έχει αρχίσει η διανομή της βενζίνης με το δελτίο στα καύσιμα έως 30 λίρες, ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς ισχυρίστηκε σήμερα ότι η πίεση στα πρατήρια καυσίμων αρχίζει να μειώνεται και επέμεινε ότι ο στρατός θα παραμείνει σε ετοιμότητα παρά το γεγονός ότι οι ατέλειωτες ουρές των αυτοκινήτων στα βενζινάδικα δεν θα εξαφανιστούν ακόμα, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο κ. Σαπς

Οι εφημερίδες της Τρίτης στις πρώτες σελίδες έχουν ως κύριο θέμα την είδηση ότι ο στρατός είναι πλέον σε ετοιμότητα για να βοηθήσει στις παραδόσεις καυσίμων.

Η Daily Mirror και οι Times επικεντρώνονται τόσο στις αυξανόμενες εκκλήσεις να δοθεί προτεραιότητα στους βασικούς εργαζόμενους να γεμίσουν τα αυτοκίνητά τους με βενζίνη, καθώς συνεχίζονται οι ουρές στα πρατήρια καυσίμων.

Προβάλλουν την προειδοποίηση, από τον Βρετανικό Ιατρικό Σύλλογο, ότι υπάρχει "πραγματικός κίνδυνος" το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) να μην μπορεί να κάνει τη δουλειά του.

Η Daily Telegraph γράφει ότι η λειτουργία κάποιων πρατηρίων βενζίνης μόνο για τους εργαζόμενους πρώτης ανάγκης είναι μια επιλογή που διατηρεί η κυβέρνηση σε εφεδρεία, αλλά προσθέτει ότι το δημοτικό συμβούλιο της κομητείας του Σάρεϊ εξετάζει το ενδεχόμενο να υιοθετήσει το μέτρο μονομερώς.

Η Sun κατηγορεί την κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει εξελιχθεί σε “χάος” με τις αποφάσεις που έχει πάρει. “Οι οδηγοί είναι σε πλήρη σύγχυση”, σημειώνει η Sun.

Η εφημερίδα i αναφέρει ότι οι τιμές στα βενζινάδικα έχουν αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ ετών. Σύμφωνα με την Daily Express, ο συντηρητικός πρώην υπουργός Οδοποιίας, σερ Μάικ Πένινγκ, ισχυρίστηκε ότι οι εταιρείες καυσίμων "εξαργυρώνουν εκμεταλλευόμενες την κρίση".

Ενώ οι επικεφαλής των εταιρειών καυσίμων και η κυβέρνηση προβλέπουν ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σύντομα, ένας γνώστης της βιομηχανίας ενέργειας λέει στους Financial Times ότι ο κίνδυνος στην αγορά από τον πανικό του κοινού θα παραμείνει μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα της έλλειψης οδηγών.

Η i εκτιμά ότι οι οδηγοί φορτηγών από το εξωτερικό δεν θα φτάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τουλάχιστον τα τέλη Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος της αλυσίδας των ξενοδοχείων Rocco Forte, ο διευθύνων σύμβουλος των εστιατορίων Corbin και King και ο συνιδρυτής του Pret a Manger είναι μεταξύ των περίπου 70 επιχειρηματιών που υπογράφουν επιστολή που δημοσιεύουν οι Financial Times. Με την επιστολή τους οι υπογράφοντες απευθύνουν έκκληση για βοήθεια σχετικά με τις ελλείψεις προσωπικού στον κλάδο της φιλοξενίας. Πιο συγκεκριμένα οι επιχειρηματίες ζητούν από την κυβέρνηση να επιτρέψει σε άριστα εκπαιδευμένους εργαζόμενους στον τομέα της φιλοξενίας να έρθουν από το εξωτερικό και να εργασθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι οι υψηλής ποιότητας επιχειρήσεις παροχής φιλοξενίας στη Βρετανία αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα εξεύρεσης κατάλληλου προσωπικού.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το