Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία - Covid: Aναθεώρηση των διεθνών ταξιδιωτικών κανόνων
ikteo limnou
Βρετανία - Covid:  Aναθεώρηση των διεθνών ταξιδιωτικών κανόνων
17.09.2021 | 12:42

Βρετανία - Covid: Aναθεώρηση των διεθνών ταξιδιωτικών κανόνων

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Αλλαγές στους κανόνες για τα διεθνή ταξίδια αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Υπουργοί εξετάζουν το ενδεχόμενο κατάργησης της απαίτησης για πλήρως εμβολιασμένους που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο να κάνουν τεστ PCR.

Το σύστημα “φωτεινής σηματοδότησης” θα μπορούσε επίσης να απλουστευθεί, με την “πορτοκαλί λίστα” να καταργείται εξ ολοκλήρου.

Οποιεσδήποτε αλλαγές θα ισχύουν για την Αγγλία αρχικά, καθώς οι αποκεντρωμένες διοικήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου είναι υπεύθυνες για τους ταξιδιωτικούς κανόνες της επικράτειάς τους.

Εν τω μεταξύ, ο Guardian και οι Times γράφουν ότι δεκάδες χώρες θα αφαιρεθούν από την “κόκκινη λίστα” - το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για διεθνή ταξίδια, πράγμα που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν πρέπει να περάσουν 11 διανυκτερεύσεις σε καραντίνα ξενοδοχείου με κόστος 2.285 λίρες.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 62 χώρες σε αυτόν τον κατάλογο.

Επί του παρόντος, οι ταξιδιώτες που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως υποχρεούνται να μπουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο από έναν προορισμό που συμπεριλαμβάνεται στην “πορτοκαλί λίστα” (πχ. Ελλάδα).

Με την κατάργηση αυτής της κατηγορίας , μόνο οι επιβάτες που φθάνουν από χώρες της “κόκκινης λίστας” θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα σε ένα ξενοδοχείο εγκεκριμένο από την κυβέρνηση.

Υπουργοί δέχονται επίσης πιέσεις να επανεξετάσουν τις απαιτήσεις για τεστ Covid για τους ταξιδιώτες - με τη βιομηχανία και τους παραθεριστές να ελπίζουν στην αλλαγή εν όψει των διακοπών του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, τα άτομα που φθάνουν από χώρες της “πράσινης λίστας“ πρέπει να υποβληθούν σε τεστ Covid λίγο πριν από την επιστροφή τους και να υποβάλουν ένα τεστ PCR τη δεύτερη ημέρα μετά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Τιμ Αλντερσλέιντ , διευθύνων σύμβουλος της Airlines UK, δήλωσε στο BBC ότι οι απαιτήσεις για τους ελέγχους που αφορούν την αναχαίτιση της πανδημίας παρεμποδίζουν την ταξιδιωτική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου να ανταγωνιστεί τους ευρωπαίους ανταγωνιστές της.

Προειδοποίησε επίσης ότι ενδέχεται να διακυβεύονται χιλιάδες θέσεις εργασίας εάν παραμείνουν οι περιορισμοί εφόσον λήξει το πρόγραμμα furlough – το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων από την πανδημία Covid- 19.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018