Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Τουρκία: Τρία μέλη της FETO συνελήφθησαν την ώρα που επιχειρούσαν να περάσουν στην Ελλάδα

the roots web banners 06

Τουρκία: Τρία μέλη της FETO συνελήφθησαν την ώρα που επιχειρούσαν να περάσουν στην Ελλάδα
13.09.2021 | 13:31

Τουρκία: Τρία μέλη της FETO συνελήφθησαν την ώρα που επιχειρούσαν να περάσουν στην Ελλάδα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Συνελήφθησαν την ώρα που επιχειρούσαν να περάσουν με σκάφος από τα τουρκικά παράλια τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Τρία μέλη της FETO, του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν που η Τουρκία έχει χαρακτηρίσει «τρομοκρατική» οργάνωση, συνελήφθησαν την ώρα που επιχειρούσαν να περάσουν με σκάφος από τα τουρκικά παράλια προς τη Λήμνο και την Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με τη Γενί Σαφάκ, ένας πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, που προηγουμένως είχε καταδικαστεί ως μέλος της οργάνωσης και παρακολουθούνταν από τις τουρκικές Αρχές, αγόρασε ένα σκάφος αξίας 340 χιλιάδων τουρκικών λιρών, ως μέσο διαφυγής προς τη χώρα μας.

Χωρις_τιτλο
 
 

Τρεις πρώην αξιωματικοί επέβαιναν στο σκάφος, που ακινητοποιήθηκε μετά από επιχείρηση της τουρκικής Ακτοφυλακής έξω από το νησί Μάντεν στο Αϊβαλί και πριν περάσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις εκτός από το σκάφος κατασχέθηκαν 15 χιλιάδες τουρκικές λίρες, 2 χιλιάδες ευρώ και 1000 δολάρια που είχαν πάνω τους οι συλληφθέντες που οδηγήθηκαν στο επαρχιακό δικαστήριο.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel