Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : Απέρριψε η κυβέρνηση το σχέδιο για διαβατήρια Covid | Προς κατάργηση των PCR τεστ για τους πλήρως εμβολιασμένους

banner roots

Βρετανία : Απέρριψε η κυβέρνηση το σχέδιο για διαβατήρια Covid | Προς κατάργηση των PCR τεστ για τους πλήρως εμβολιασμένους
12.09.2021 | 18:11

Βρετανία : Απέρριψε η κυβέρνηση το σχέδιο για διαβατήρια Covid | Προς κατάργηση των PCR τεστ για τους πλήρως εμβολιασμένους

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Ένα σχέδιο για διαβατήρια εμβολίων για την είσοδο σε νυχτερινά κέντρα και μεγάλες εκδηλώσεις στην Αγγλία δεν πρόκειται να υλοποιηθεί , δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Ο Σατζίντ Τζαβίντ ανέφερε στο BBC: “Δεν πρέπει να κάνουμε πράγματα απλώς και μόνο για να λέμε ότι κάναμε κάτι”.

O κ.Τζαβίντ τόνισε ότι η κυβέρνηση εξέτασε με προσοχή όλα τα δεδομένα, προσθέτοντας: "Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουμε".

Είχε επικρατήσει η εντύπωση ότι το σχέδιο, το οποίο δέχθηκε επικρίσεις από εκπρόσωπους νυκτερινών κέντρων και διοργανωτές μεγάλων συναυλιών καθώς και από ορισμένους βουλευτές, επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή στα τέλη αυτού του μήνα.

Το σχέδιο προέβλεπε ότι οι πολίτες θα έπρεπε να αποδείξουν ότι είχαν κάνει τις δύο δόσεις εμβολίου Covid-19 για να εισέλθουν σε κλαμπ και άλλες πολυσύχναστες εκδηλώσεις.

Η Ένωση Βιομηχανιών Νυχτερινής Διασκέδασης είχε υπογραμμίσει ότι η εφαρμογή του σχεδίου σχέδιο ήταν πολύ πιθανό να παραλύσει τη νυχτερινή ζωή και τα κέντρα διασκέδασης να αντιμετώπιζαν υποθέσεις διακρίσεων.

Την αντίθεσή τους είχαν εκφράσει και βουλευτές των Τόρις της Ομάδας Ανάκαμψης Covid και οι Φιλελεύθερους Δημοκράτες, ο ηγέτης των οποίων Εντ Ντέιβι, χαρακτήρισε την πρόταση για διαβατήρια Covid "διχαστική, ανεφάρμοστη και πολυδάπανη ".

Το σχέδιο για διαβατήρια εμβολίων στην Αγγλία θα καταργηθούν, σύμφωνα με τους Sunday Times – “μια εβδομάδα μετά τη δήλωσή ενός υπουργού ότι θα εισαχθούν μέχρι το τέλος του μήνα”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον απέρριψε τις σχετικές προτάσεις όταν επιστήμονες έκαναν σαφές ότι ο εμβολιασμός θα ήταν μια αποτελεσματική πρώτη γραμμή άμυνας.

Προσθέτουν οι Sunday Times ότι η κίνηση αποτελεί "σημαντική παραχώρηση" προς τους Τόρις βουλευτές που είναι εκτός κυβέρνησης και που εξέφραζαν φόβους ότι με την εφαρμογή του μέτρου υπήρχε κίνδυνος να δημιουργηθεί μια ομάδα "πολιτών δεύτερης κατηγορίας".

Στην πρώτη σελίδα της Mail on Sunday διαβάζουμε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να χαλαρώσει τους κανόνες σχετικά με τους ταξιδιωτικούς ελέγχους Covid και τα τεστ PCR για πλήρως εμβολιασμένους παραθεριστές.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι έλεγχοι Covid-19 πριν από την αναχώρηση και τα τεστ PCR θα καταργηθούν. Τα τεστ PCR που απαιτούνται επί του παρόντος τη δεύτερη ημέρα μετά την επιστροφή των παραθεριστών από το εξωτερικό, θα αντικατασταθούν με τα rapid test.

Η αλλαγή, σύμφωνα με τη Mail, θα αρχίσει να ισχύει πριν τις σχολικές διακοπές (half term) του επόμενου μήνα, μειώνοντας το κόστος των οικογενειακών διακοπών κατά εκατοντάδες λίρες.

Η Sun σημειώνει ότι το μέτρο θα επιτρέψει στην ταξιδιωτική βιομηχανία να ανταγωνιστεί χώρες της ΕΕ οι οποίες δεν έχουν πλέον τους ελέγχους Covid.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το