Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία - Κορονοϊός: Μεγάλη σύγχυση για τα ταξίδια στο εξωτερικό μετά την τελευταία απόφαση της κυβέρνησης

banner roots

Βρετανία - Κορονοϊός: Μεγάλη σύγχυση για τα ταξίδια στο εξωτερικό μετά την τελευταία απόφαση της κυβέρνησης
04.06.2021 | 14:07

Βρετανία - Κορονοϊός: Μεγάλη σύγχυση για τα ταξίδια στο εξωτερικό μετά την τελευταία απόφαση της κυβέρνησης

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Οι βρετανικές αρχές αφαίρεσαν την Πορτογαλία από τη λίστα των “πράσινων χωρών”, από τις οποίες δεν απαιτείται να μπαίνουν σε καραντίνα οι επισκέπτες μετά την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω αύξησης των κρουσμάτων του νέου κορoνοϊού και του κινδύνου που θέτει μια μετάλλαξη της ινδικής παραλλαγής του, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Καμία χώρα ή προορισμός δεν προστίθενται στην αναθεωρημένη ταξιδιωτική λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου. Ειδικότερα για την Ελλάδα είχε προηγηθεί έντονη φημολογία πως στην επικαιροποιημένη “πράσινη” λίστα θα εντάσσονταν πιθανώς η Κως, η Ρόδος, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος, με τη Μύκονο και την Κεφαλονιά να βρίσκονταν επίσης στο “κάδρο”. 

Σχεδόν όλες οι εφημερίδες έχουν πρωτοσέλιδο θέμα την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να αφαιρέσει την Πορτογαλία από την πράσινη λίστα των ταξιδιωτικών προορισμών.

Η Daily Mail αναφέρει ότι οι ελπίδες για τα καλοκαιρινά ταξίδια στο εξωτερικό "έκαναν βουτιά στην αναταραχή" σε μια "καταστροφική μέρα" για την τουριστική βιομηχανία. Η Daily Telegraph σημειώνει ότι εκφράζονται φόβοι για ένα "δεύτερο χαμένο καλοκαίρι", ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο περιμένει να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμών στην Ευρώπη.

Ο ιστότοπος της Independent θεωρεί ότι η σχετική ανακοίνωση συνιστά αθέτηση της δέσμευσης ότι η κυβέρνηση θα προειδοποιούσε μια χώρα που κινδυνεύει να μετακινηθεί από την πράσινη στην πορτοκαλί λίστα, “για να υπάρξει βεβαιότητα στις επιχειρήσεις και τους παραθεριστές”.

Η Daily Mirror γράφει ότι έχουμε να κάνουμε με έναν "εφιάλτη διακοπών στο εξωτερικό". "Η Βρετανία έχει προσγειωθεί" - ο χαρακτηριστικός πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας Metro. H Daily Star σπεύδει να χαρακτηρίσει “κλόουν” τους υπουργούς της κυβέρνησης οι οποίοι, κατά την εκτίμηση της, “καταστρέφουν τις καλοκαιρινές διακοπές”.

Ο Guardian αναφέρει ότι η κυβέρνηση αποφάσισε την αυστηροποίηση των συνοριακών ελέγχων εν μέσω ανησυχιών για την παραλλαγή “Δέλτα” του κορoνοϊού, η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία.

Η εφημερίδα επισημαίνει τα επίσημα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η ινδική παραλλαγή κυκλοφορεί με γοργούς ρυθμούς στα σχολεία και είναι πιθανό να προκαλεί σοβαρότερα προβλήματα υγείας από την παραλλαγή Κεντ- ή “Άλφα”.

Ο Paul Waugh, στην ιστοσελίδα της Huffpost UK, αναρωτιέται τι μπορεί να σημαίνει η τελευταία κυβερνητική απόφαση για τις διακοπές στο εξωτερικό όσον αφορά το σχέδιο άρσης όλων των περιορισμών για τον κορονοϊό στην Αγγλία στις 21 Ιουνίου. Η ιδέα μιας καθυστέρησης δύο εβδομάδων κερδίζει έδαφος στο Whitehall - κυρίως επειδή παρέχει χρόνο για εμβολιασμό περισσότερων ανθρώπων, σημειώνει ο Waugh.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel