Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Αναμένεται σήμερα η ανακοίνωση της κυβέρνησης για τις νέες λίστες ταξιδίων

banner roots

Βρετανία: Αναμένεται σήμερα η ανακοίνωση της κυβέρνησης για τις νέες λίστες ταξιδίων
03.06.2021 | 13:42

Βρετανία: Αναμένεται σήμερα η ανακοίνωση της κυβέρνησης για τις νέες λίστες ταξιδίων

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Eντός της ημέρας θα οριστικοποιηθούν οι όποιες αλλαγές στην κατηγοριοποίηση χωρών στο σύστημα “φωτεινού σηματοδότη” που έχει υιοθετήσει η βρετανική κυβέρνηση από τότε που επέτρεψε ξανά τα ταξίδια αναψυχής.

Όπως γράφει το έγκριτο Travel Weekly, κατόπιν πιέσεων που δέχεται, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον θα προχωρήσει στην ανανέωση των λιστών του συστήματος φωτεινού σηματοδότη, με τους προορισμούς στους οποίους οι Βρετανοί θα μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους στο Ην. Βασίλειο.

Aναμένεται να ενταχθούν, εκτός από ορισμένα ελληνικά νησιά, η Μάλτα, κάποια ισπανικά νησιά, η Φινλανδία και πολλά νησιά της Καραϊβικής. Προορισμοί στους οποίους οι Βρετανοί θα μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς τον περιορισμό της καραντίνας, από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου.

Από την άλλη μεριά η εφημερίδα i γράφει ότι ορισμένοι παραθεριστές που κάνουν κρατήσεις για ταξίδια στο εξωτερικό – πχ. Πορτογαλία - είναι πιθανό να βρεθούν σε δύσκολη θέση μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να αλλάξει την κατάσταση των χωρών που είναι στις λίστες κορονοϊού για τα διεθνή ταξίδια.

Ο Guardian αναφέρει ότι πηγές του Whitehall αναμένουν μόνο μια "χούφτα νέες χώρες" να επιτραπεί να ενταχθούν στην πράσινη λίστα που δεν προβλέπει την καραντίνα για τους παραθεριστές μετά την επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Daily Telegraph μας ενημερώνει ότι η Πορτογαλία ίσως μετακινηθεί από την πράσινη στην πορτοκαλί λίστα, καθώς οι ειδικοί ανησυχούν για την αύξηση των λοιμώξεων εκεί.

Ταξιδιωτικοί σύμβουλοι δήλωσαν στην Daily Express ότι η Μάλτα και τα νησιά της Καραϊβικής Γρενάδα και Αντίγκουα είναι μεταξύ των προορισμών που “αξίζουν” να μεταφερθούν στη βαθμίδα χαμηλού κινδύνου.

"Η παραλλαγή του Νεπάλ απειλεί τις διακοπές μας"- ο τίτλος της Daily Mail, η οποία επισημαίνει ότι η κυβέρνηση ανησυχεί για μια νέα μετάλλαξη που προφανώς έχει εξαπλωθεί στην Ευρώπη.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι επιστήμονες φοβούνται ότι αυτό το νέο στέλεχος του κορονοϊού μπορεί να είναι ανθεκτικό στα εμβόλια. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Ένωσης Φορέων Εκμετάλλευσης Αερολιμένων προτρέπει τους αξιωματούχους να επικεντρωθούν στα δεδομένα και την επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το