Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : Oι επιστήμονες κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για τη διασπορά της ινδικής παραλλαγής Covid

banner roots

Βρετανία : Oι επιστήμονες κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για τη διασπορά της ινδικής παραλλαγής Covid
14.05.2021 | 12:20

Βρετανία : Oι επιστήμονες κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για τη διασπορά της ινδικής παραλλαγής Covid

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε την Πέμπτη την ανησυχία του για τοπικά ξεσπάσματα στην Αγγλία κρουσμάτων της παραλλαγής του κορονοϊού που πρωτοεμφανίστηκε στην Ινδία, μην αποκλείοντας «τίποτα» για την καταπολέμηση τους, δηλώνοντας εντούτοις βέβαιος για τη συνέχιση της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Ενώ τα τελευταία στοιχεία από μια μεγάλη μελέτη που δημοσιεύθηκε χθες έδειξαν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων έχει μειωθεί στο ήμισυ από τον περασμένο μήνα στην Αγγλία, με ένα κρούσμα ανά 1.000 κατοίκους αυτή τη στιγμή, βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τοπικά ξεσπάσματα της ινδικής παραλλαγής, ειδικά στο Μπόλτον, κοντά στο Μάντσεστερ (βόρεια), σε ηλικίες κυρίως κάτω των 25 ετών.

Στο Μπλάκμπερν, περίπου 20 χλμ. βόρεια του Μπόλτον, θα ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα να χορηγούνται εμβόλια κατά της Covid-19 σε άτομα άνω των 18 ετών, ενώ οι εμβολιασμοί αυτή τη στιγμή γίνονται σε άτομα άνω των 38 ετών.

 

Στα αυξανόμενα κρούσματα της της ινδικής παραλλαγής Covid-19 στην Αγγλία επικεντρώνει την προσοχή της η Daily Mirror. "Ένα εμβόλιο για να σωθεί το καλοκαίρι" , ο χαρακτηριστικός πηχυαίος τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Μπόρις Τζόνσον αντιμετωπίζει αιτήματα για εμβολιασμό όλων των ενηλίκων σε περιοχές όπου τα κρούσματα αυξάνονται.

"Αγώνας για να σταματήσει η επέλαση της ινδικής παραλλαγής" - ο τίτλος για το ίδιο θέμα στους Times. Η εφημερίδα σημειώνει ότι τα κρούσματα διπλασιάστηκαν μέσα σε μια εβδομάδα. Επισημαίνουν επίσης οι Times ότι υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με τις διακοπές στην Πορτογαλία, με την πορτογαλική κυβέρνηση να έχει παρατείνει την "κατάσταση δημοσίου κινδύνου" λόγω Covid στην ηπειρωτική χώρα.

Η εφημερίδα i αναφέρει ότι στην Αγγλία οι πιθανότητες είναι 50:50 για την ολοκληρωτική άρση του lockdown στις 21 Ιουνίου όπως έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με ειδικό, η αντιμετώπιση του προβλήματος θα μπορούσε να είναι δυνατή με την αύξηση των εμβολιασμών σε περιοχές όπου τα κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης έχουν εκτοξευτεί.

Η Daily Telegraph επικαλείται τον Βρετανό πρωθυπουργό που υπογράμμισε ότι η παραλλαγή της Ινδίας δεν θα εμποδίσει την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άρση όλων των περιορισμών Covid στην Αγγλία. Η Telegraph γράφει ότι ο Μπόρις Τζόνσον εξετάζει το ενδεχόμενο επίσπευσης παράδοσης δεύτερων δόσεων εμβολίου για ευάλωτους ανθρώπους στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την παραλλαγή της Ινδίας.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το