Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία : O Τζόνσον ανακοίνωσε την περαιτέρω άρση των περιορισμών Covid

banner roots

Βρετανία : O Τζόνσον ανακοίνωσε την περαιτέρω άρση των περιορισμών Covid
11.05.2021 | 12:56

Βρετανία : O Τζόνσον ανακοίνωσε την περαιτέρω άρση των περιορισμών Covid

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Ο Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε ότι οι άνθρωποι στην Αγγλία θα μπορούν να αγκαλιάζουν τους αγαπημένους τους, να δειπνήσουν μέσα σε εστιατόρια, να πιούνε ένα ποτό μέσα σε παμπ και να πάνε στο εξωτερικό για διακοπές από την επόμενη Δευτέρα.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες στην Ντάουνινγκ Στριτ, υπογράμμισε ότι η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στις 17ης Μαΐου είναι το "μεγαλύτερο βήμα" στον οδικό χάρτη μέχρι στιγμής για την επάνοδο στην κανονικότητα. “Στις αγκαλιές οι άνθρωποι θα πρέπει να εξετάσουν την ευπάθεια των αγαπημένων τους προσώπων και να χρησιμοποιήσουν την κοινή λογική”, σημείωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός..

Τα πρωτοσέλιδα κυριαρχούνται από την επιβεβαίωση του πρωθυπουργού για την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών στην Αγγλία την επόμενη εβδομάδα.

"Το τέλος είναι τώρα ορατό" - ο τίτλος της Daily Mail, ενώ η Daily Express γράφει : "Θα είμαστε επιτέλους ελεύθεροι!"

Η Daily Telegraph προβάλλει την έκκληση του Μπόρις Τζόνσον προς τους πολίτες “να χρησιμοποιούν την κοινή λογική” και η Sun πανηγυρίζει επισημαίνοντας ότι οι ερωτευμένοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα “της κοινής διανυκτέρευσης”.

Το επίπεδο συναγερμού στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον κορονοϊό έχει μειωθεί από το 4 στο 3 , μετά από σύσταση των εμπειρογνωμόνων. Το νέο επίπεδο σημαίνει ότι αν και ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί, η μετάδοση δεν είναι πλέον υψηλή και δεν αυξάνεται εκθετικά. Το Ηνωμένο Βασίλειο κινήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για τον Covid – επίπεδο πέντε - τον Ιανουάριο, καθώς η χώρα τέθηκε σε κατάσταση lockdown και υπήρχε πραγματικός κίνδυνος να κατακλυστεί με ασθενείς Covid το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας)

Η χρήση μάσκας προσώπου στις αίθουσες διδασκαλίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αγγλία δεν θα απαιτηθεί μετά τις 17 Μαΐου, επιβεβαίωσε η κυβέρνηση. Τα καλύμματα προσώπου είχαν προταθεί από τότε που επέστρεψαν οι μαθητές στα θρανία το Μάρτιο, αλλά είχαν εκφραστεί ανησυχίες ότι παρεμποδίζουν την επικοινωνία και τη μάθηση.

Δύο φορές την εβδομάδα θα συνεχίσουν να ισχύουν τα τεστ κορονοϊού στο σπίτι. Τέλος η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι όλοι οι φοιτητές θα επιστρέψουν στις πανεπιστημιακές αίθουσες και στις πανεπιστημιουπόλεις από την επόμενη Δευτέρα. Οι μισοί φοιτητές συνέχισαν διαδικτυακά τις σπουδές τους από τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel