Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία-Κορονοϊός : Εξετάζεται το ενδεχόμενο έως το φθινόπωρο να είναι δυνατή η χρήση των ψηφιακών διαβατηρίων εμβολιασμού

banner roots

Βρετανία-Κορονοϊός : Εξετάζεται το ενδεχόμενο έως το φθινόπωρο να είναι δυνατή η χρήση των ψηφιακών διαβατηρίων εμβολιασμού
04.04.2021 | 12:49

Βρετανία-Κορονοϊός : Εξετάζεται το ενδεχόμενο έως το φθινόπωρο να είναι δυνατή η χρήση των ψηφιακών διαβατηρίων εμβολιασμού

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

"Passport to Freedom" - ο τίτλος σήμερα στην πρώτη σελίδα της Sunday Mirror. Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι είναι πολύ πιθανό να αρχίσει να κυκλοφορεί σε πανεθνικό επίπεδο τον Ιούνιο μια νέα εφαρμογή κινητού τηλεφώνου που θα αποδεικνύει εάν κάποιος έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού ή εάν έχει πρόσφατα κάνει τεστ για την ασθένεια με αρνητικό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, η Sunday Telegraph αναφέρει ότι η απαραίτητη τεχνολογία για αυτή την εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα ενδέχεται να μην είναι έτοιμη μέχρι το φθινόπωρο, καθώς ανώτερες κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι θα χρειαστούν "μήνες και όχι εβδομάδες" για να αναπτυχθεί.

Σε ό,τι αφορά τα “διαβατήρια κορονοϊού” , ο υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ παραδέχεται ότι πρέπει να απαντηθεί μια "σειρά πρακτικών και ηθικών ερωτήσεων" - συμπεριλαμβανομένου του τρόπου δίκαιης αντιμετώπισης των συμπολιτών μας που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους.

Σε άρθρο του στη Sunday Express, ο καθηγητής σερ Τζόναθαν Μοντγκόμερι, ελπίζει ότι η δοκιμαστική χρήση του πιστοποιητικού κορονοϊού που προγραμματίζει η κυβέρνηση σε γεγονότα όπου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων θα "ρίξει φως" στο αν θα είναι εύκολη η πλαστογράφηση αυτών των πιστοποιητικών.

Διερωτάται επίσης εάν υπάρχει πιθανότητα να αυξηθεί ο κίνδυνος μόλυνσης παρέχοντας στους κατόχους τους μια "ψευδή αίσθηση ασφάλειας", καθιστώντας τους χρήστες λιγότερο διατεθειμένους να εφαρμόζουν το προστατευτικό μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης και να συνεχίζουν το διεξοδικό πλύσιμο των χεριών.

H εφημερίδα Sunday People υποστηρίζει ότι τα “ψηφιακά διαβατήρια κορονοϊού” μπορεί να είναι η απάντηση "για περιορισμένο χρονικό διάστημα" - ώστε να είναι δυνατή η επιστροφή σε μια κατάσταση κανονικότητας.

Αλλά η Sun on Sunday παραμένει επιφυλακτική. Εκτιμά ότι το σχέδιο για τα πιστοποιητικά κορονοϊού είναι "απειλητικό", "ανοιχτό για κατάχρηση" με "πολλές εκκρεμότητες”.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το