Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Ημέρα περισυλλογής στη Βρετανία: Ένας χρόνος από το πρώτο lockdown

the roots web banners 06

Ημέρα περισυλλογής στη Βρετανία: Ένας χρόνος από το πρώτο lockdown
24.03.2021 | 10:39

Ημέρα περισυλλογής στη Βρετανία: Ένας χρόνος από το πρώτο lockdown

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Πολλά πρωτοσέλιδα δημοσιεύουν φωτογραφίες ανθρώπων που τηρούν ενός λεπτού σιγή την επέτειο του πρώτου “αποκλεισμού” αποτίνοντας φόρο τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό.

Η Daily Mirror έχει μια εικόνα του προσωπικού σε ένα νοσοκομείο που κρατά νάρκισσους. Οι Times και ο Guardian δείχνουν μια οικογένεια να στέκεται στο κατώφλι του σπιτιού τους με κεριά στα χέρια. Η Daily Telegraph και η Daily Εxpress παρουσιάζουν τη δούκισσα του Κέιμπριτζ να εναποθέτει νάρκισσους στο Αβαείο του Ουέστμινστερ.

"Οι καμπάνες σήμαναν για 126.000 ζωές που χάθηκαν" - ο τίτλος των Times. Σύμφωνα με τα λόγια της εφημερίδας, η χθεσινή ήταν μια μέρα “για να θυμηθούμε, μια χρονική περίοδο στην οποία το έθνος απώλεσε χιλιάδες ζωές και να αναλογιστούμε ένα μέλλον που παραμένει ανησυχητικά αβέβαιο”.

Για τον πρωθυπουργό -η εφημερίδα συνεχίζει- ήταν μια στιγμή o Μπόρις Τζόνσον να παραδεχτεί ότι οι συνέπειες της πανδημίας, και οι αποφάσεις που έλαβε η κυβέρνησή του, “θα παραμείνουν μαζί του για πάντα”.

Το πρωτοσέλιδο της Daily Mail αναδεικνύει αυτές τις σκέψεις με μια εικόνα του Βρετανού πρωθυπουργού στην οποία ο κ. Τζόνσον στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας να είναι φανερά σκυθρωπός - και τον τίτλο: "Αυτό θα με στοιχειώνει για όσο ζω".

Ένα ερώτημα που στοιχειώνει σαφώς τον Μπόρις Τζόνσον - γράφει ο ιστότοπος του περιοδικού Spectator- είναι αν η 23η Μαρτίου θα έπρεπε πραγματικά να είναι η επέτειος της έναρξης του “αποκλεισμού” ή αν θα έπρεπε το lockdown να είχε αποφασιστεί πολύ νωρίτερα.

Ο τίτλος της Daily Mirror μεταφέρει ένα μήνυμα για τον πρωθυπουργό: "Ήρθε η ώρα να μάθουμε από τα λάθη".

Αλλά ο Guardian σημειώνει ότι ο Μπόρις Τζόνσον απέρριψε προς το παρόν τις εκκλήσεις - στη συνέντευξη Τύπου - για μια έρευνα σχετικά με το χειρισμό της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το