Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Ανακρίνεται αστυνομικός για φόνο μετά την εξαφάνιση 33χρονης στο νότιο Λονδίνο

banner roots

Βρετανία: Ανακρίνεται αστυνομικός για φόνο μετά την εξαφάνιση 33χρονης στο νότιο Λονδίνο
11.03.2021 | 12:38

Βρετανία: Ανακρίνεται αστυνομικός για φόνο μετά την εξαφάνιση 33χρονης στο νότιο Λονδίνο

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Βρετανός αστυνομικός, καθήκον του οποίου ήταν να κάνει περιπολίες γύρω από κτίρια  διπλωματικών αντιπροσωπειών, συνελήφθη, καθώς θεωρείται ύποπτος για απαγωγή και φόνο, μετά την εξαφάνιση μιας γυναίκας που τελευταία φορά εθεάθη πριν από μία εβδομάδα, μια “ανησυχητική” εξέλιξη, όπως τη χαρακτήρισαν αξιωματικοί της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Ο αστυνομικός που είναι γύρω στα 40 συνεχίζει να ανακρίνεται ως ύποπτος δολοφονίας και απαγωγής έπειτα από την ανεύρεση ανθρώπινων λειψάνων στην έρευνα για τη Σάρα Έβεραρντ.

Τα λείψανα ανευρέθηκαν σε δασική έκταση κοντά στο Άσφορντ του Κεντ, την Τετάρτη, ωστόσο οι ντετέκτιβ δεν έχουν καταφέρει ακόμα να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους.

Μια γυναίκα, ηλικίας περίπου 30 ετών, συνελήφθη επίσης στην ίδια περιοχή και κατηγορείται για παροχή βοήθειας σε εγκληματία. Η αστυνομία του Λονδίνου έκανε γνωστό ότι ο αστυνομικός δεν ήταν σε υπηρεσία τη νύχτα της εξαφάνισης της Έβεραρντ.

Η κα Έβεραρντ, 33 ετών, εθεάθη για τελευταία φορά στις 3 Μαρτίου στο Κλάπαμ, στο νότιο Λονδίνο, καθώς επέστρεφε από το σπίτι ενός φίλου.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι η σύλληψη του αστυνομικού έχει "προκαλέσει σεισμικά κύματα" στους κόλπους της .

Ο αστυνομικός συνελήφθη στο Κεντ και ανακρίνεται επίσης και για προσβολή της δημοσίας αιδούς.

Αγρυπνία για την “ανάκτηση αυτών των δρόμων με ασφάλεια covid” πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Κλάπαμ το βράδυ του Σαββάτου.

Η κα Έβεραρντ, στέλεχος μάρκετινγκ, εθεάθη τελευταία φορά σε βίντεο να περπατάει μόνη της σε κεντρικό δρόμο κοντά στο Κλάπαμ στις 21:30 GMT, με την αστυνομία να λέει ότι δεν είναι σαφές αν έφτασε στο σπίτι της στο Μπρίξτον.

Φωτογραφίες της Σάρα Έβεραρντ δημοσιεύονται σήμερα σε πολλά πρωτοσέλιδα.

Οι Times είναι μια από τις εφημερίδες που περιγράφουν τις προσπάθειες της αστυνομίας να καθησυχάσει τις γυναίκες. Ο Guardian σημειώνει ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πλημμυρίσει με ιστορίες γυναικών που μοιράζονται τις εμπειρίες τους από το αίσθημα ανασφάλειας που τις διακατέχει .

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το