Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Με το άνοιγμα των σχολείων σήμερα ξεκινά η σταδιακή άρση του lockdown

banner roots

Βρετανία: Με το άνοιγμα των σχολείων σήμερα ξεκινά η σταδιακή άρση του lockdown
08.03.2021 | 10:53

Βρετανία: Με το άνοιγμα των σχολείων σήμερα ξεκινά η σταδιακή άρση του lockdown

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Πολλά από τα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας εστιάζουν την προσοχή τους στην επαναλειτουργία των σχολείων και στην επιστροφή στην τάξη για πολλούς μαθητές στην Αγγλία.

"Στις θέσεις σας, ετοιμαστείτε" - ο χαρακτηριστικός τίτλος στην εφημερίδα Metro που τον συνοδεύει μια φωτογραφία ενός παιδιού που τρέχει. Για πρώτη φορά μετά από δύο και πλέον μήνες, πολλοί μαθητές επανέρχονται στο σχολείο γεγονός που σηματοδοτεί το πρώτο βήμα στον "οδικό χάρτη" της κυβέρνησης για επιστροφή στην ομαλότητα, γράφει η Metro.

Καθώς τα σχολεία ανοίγουν ξανά για τους περισσότερους μαθητές, ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες πίσω από το εμβόλιο της Οξφόρδης -AstraZeneca υπογραμμίζει στην εφημερίδα i ότι το κλειδί για την επάνοδο στην κανονικότητα είναι η “επαγρύπνηση”. "Τα δεδομένα φαίνονται πολύ καλά στο Ηνωμένο Βασίλειο... αλλά υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι που πρέπει να εμβολιαστούν”, σημειώνει η καθηγήτρια Σάρα Τζίλμπερτ.

Η επιστροφή στις αίθουσες διδασκαλίας θα μπορούσε να είναι βραχύβια εάν δεν φορούν αρκετοί μαθητές μάσκες προσώπου, προειδοποίησαν τα συνδικάτα τους γονείς, μας ενημερώνει η Daily Telegraph. Η κυβερνητική οδηγία αναφέρει ότι οι μάσκες πρέπει να φοριούνται στην τάξη και οπουδήποτε σε εσωτερικούς χώρους όπου δεν είναι δυνατόν για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να διατηρήσουν απόσταση δύο μέτρων, προσθέτει η εφημερίδα. Έχει εκδοθεί επιστολή προς τους διευθυντές των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να σταλεί στους γονείς οι οποίοι εγείρουν αντιρρήσεις για τις μάσκες που οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να φορούν σε κλειστούς χώρους, ανέφερε στην εφημερίδα η Ένωση Διευθυντών Σχολείων και Κολλεγίων.

Τέλος οι διευθυντές των σχολείων έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για την παροχή βοήθειας σε μειονεκτούντες μαθητές, διαβάζουμε στην εφημερίδα The Guardian. Ο κ. Γουίλιαμσον πρότεινε την επέκταση των ωρών διδασκαλίας και την εισαγωγή μιας πέμπτης ακαδημαϊκής περιόδου για να βοηθηθούν οι μαθητές να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel