Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Κορονοϊός : Παρατείνεται η επιδότηση της εργασίας μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου
ikteo limnou
facebook seminaria
Βρετανία – Κορονοϊός : Παρατείνεται η επιδότηση της εργασίας μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου
03.03.2021 | 15:02

Βρετανία – Κορονοϊός : Παρατείνεται η επιδότηση της εργασίας μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Παράταση μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου στο οικονομικό πρόγραμμα στήριξης των εργαζομένων που έχουν λάβει προσωρινή, αναγκαστική άδεια λόγω του κορονοϊού ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ.

Το πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο θα συνεχιστεί έως την 1η Οκτωβρίου, χωρίς αλλαγές για τους εργαζόμενους, οι οποίοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το 80% των μηνιαίων αποδοχών τους μέχρι και το όριο των 2.500 λιρών. 

"Η Σούνακ επεκτείνει το δίχτυ ασφαλείας" – ο πρωτοσέλιδος τίτλος στον Guardian για την απόφαση του υπουργού των Οικονομικών.

Η Daily Express χαρακτηρίζει την απόφαση για τη διάθεση 7 δισεκατομμυρίων λιρών στήριξης των μισθών "σανίδα σωτηρίας”.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι αυτή η τελευταία παράταση υπερβαίνει κατά πολύ τις προσδοκίες και θα "ρίξει ένα προστατευτικό δίκτυ γύρω από εκατομμύρια εργαζόμενους”.

Ωστόσο, η Daily Telegraph επισημαίνει ότι η απόφαση είναι πιθανό να εξεταστεί εξονυχιστικά, καθώς ενδέχεται να παραμείνει σε ισχύ για μήνες αφότου επιτραπεί στις επιχειρήσεις στην Αγγλία να λειτουργήσουν εκ νέου πλήρως, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης.

Το i επισημάνει ότι, με αυτή την τελευταία επέκταση, η αναγκαστική άδεια λόγω της πανδημίας θα είναι διάρκειας 18 μηνών.

Οι Times σημειώνουν ότι το ποσό των 7 δισεκ. θα αποτελέσει μέρος των δαπανών ύψους 30 δις λιρών για την υποστήριξη όσων "επλήγησαν περισσότερο" από τα περιοριστικά μέτρα του κορονοϊού. Επιπλέον , τονίζει η εφημερίδα , για την ενίσχυση των νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα , η κυβέρνηση αποφάσισε την εξάμηνη παράταση της αύξησης κατά 20 λίρες την εβδομάδα των κοινωνικών παροχών στο πλαίσιο του προγράμματος “Universal Credit”.

Η Sun προσθέτει ότι όλες αυτές οι δαπάνες συνιστούν ένα "στοίχημα" του υπουργού των Οικονομικών - "για να είναι δυνατή η ενίσχυση της οικονομικής ανάκαμψης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πλήγμα της ανεργίας".

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018