Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: “Ένεση” πέντε δισεκ. λιρών για τις επιχειρήσεις φιλοξενίας από τον υπουργό των Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ
ikteo limnou
facebook seminaria
Βρετανία: “Ένεση” πέντε δισεκ. λιρών για τις επιχειρήσεις φιλοξενίας από τον υπουργό των Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ
28.02.2021 | 14:13

Βρετανία: “Ένεση” πέντε δισεκ. λιρών για τις επιχειρήσεις φιλοξενίας από τον υπουργό των Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Ο υπουργός των Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ δήλωσε ότι προετοιμάζει προϋπολογισμό ο οποίος "θα παρέχει στήριξη στους ανθρώπους... στα υπόλοιπα στάδια αυτής της κρίσης”.

Ο κ. Σουνάκ σημείωσε ότι η παροχή βοήθειας, καθώς οι περιορισμοί πρόκειται να χαλαρώσουν , είναι "η σωστή απόφαση", και πρόσθεσε ότι θα ήθελε να "ευθυγραμμιστεί με τους ανθρώπους" που αντιμετωπίζουν το “σοκ στην οικονομία” που προκάλεσε ο Covid.

Ο Βρετανός υπουργός των Οικονομικών απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι έχει πει στους βουλευτές ότι θα ήθελε να αυξήσει τους φόρους τώρα ώστε να τους μειώσει αργότερα εν όψει των επόμενων εκλογών.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν καθώς η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει με άλλα 5 δισεκατομμύρια λίρες τις επιχειρήσεις φιλοξενίας .

Tην ανησυχία τους εκφράζουν ορισμένες εφημερίδες της Κυριακής σχετικά με το τι μπορεί να ετοιμάζεται να συμπεριλάβει ο υπουργός των Οικονομικών Ρίσι Σούνακ στον προϋπολογισμό του.

Οι Sunday Times εκφράζουν φόβους για το ενδεχόμενο να υπάρξει ένας "κρυφός φόρος" με το “πάγωμα” των φορολογικών ελαφρύνσεων που αφορούν το εισόδημα.

Οι Sunday Times προτρέπουν τον κ. Σούνακ να μην επισπεύσει και να προχωρήσει σε φορολογικές αυξήσεις. “Απόφαση που δεν πρόκειται να είναι αρεστή στους βουλευτές και σε πολλούς δωρητές”- σημειώνει η εφημερίδα.

Η Sunday Telegraph προειδοποιεί ενάντια σε μια "καταστροφική" κίνηση από την πλευρά του υπουργού των Οικονομικών που θα οδηγήσει σε μια "φορολογική φιλοσοφία".

Η Sunday Telegraph επικεντρώνεται σε μια έκθεση, όπως κάνουν και οι εφημερίδες Sunday Mirror και Sunday People, από τη Συμμαχία Φορολογουμένων που επισημαίνει ότι από τότε που το Συντηρητικό κόμμα κατέκτησε την εξουσία, πριν από μια δεκαετία, έχουν γίνει περισσότερες από χίλιες αυξήσεις φόρων.

Η Sunday Mirror θεωρεί ότι το γεγονός αυτό κάνει τους Συντηρητικούς "το κόμμα των υψηλότερων φόρων". Ένα ρεκόρ που είναι "επαίσχυντο", καταλήγει η Sunday Telegraph.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018