Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Κορονοϊός: Να έχουν εμβολιαστεί ως τον Μάιο όλες οι ομάδες υψηλού κινδύνου, σχεδιάζει η κυβέρνηση
ikteo limnou
facebook seminaria
Βρετανία – Κορονοϊός: Να έχουν εμβολιαστεί ως τον Μάιο όλες οι ομάδες υψηλού κινδύνου, σχεδιάζει η κυβέρνηση
06.02.2021 | 13:50

Βρετανία – Κορονοϊός: Να έχουν εμβολιαστεί ως τον Μάιο όλες οι ομάδες υψηλού κινδύνου, σχεδιάζει η κυβέρνηση

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

"Το πρόγραμμα εμβολιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου είναι σχεδιασμένο ώστε να έχει καλύψει μέχρι τον Μάιο και τις εννέα ομάδες που έχουν προτεραιότητα", ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Συνολικά 10.971.047 κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της Covid και 505.933 τη δεύτερη δόση. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από ένας στους πέντε ενήλικοι κάτοικοι της χώρας έχουν εμβολιαστεί σε κάτι λιγότερο από δύο μήνες από την αρχή του εμβολιαστικού προγράμματος.

Η εφημερίδα i σημειώνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σε καλό δρόμο κάθε ενήλικας στη χώρα να έχει εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca έχει δεσμευτεί ότι μπορεί να παραδώσει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Οξφόρδης που αρκούν για να ικανοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού. Στόχος είναι μέχρι το καλοκαίρι να έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου όλοι οι ενήλικές και με τη δεύτερη δόση 15 εκατομμύρια άνθρωποι που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες. Πάντως δεν θα πρέπει να αποκλείεται να υπάρξουν προβλήματα στον εφοδιασμό των εμβολίων, γράφει η i .

Πολλές από τις πρώτες σελίδες των εφημερίδων εξετάζουν πώς οι περιορισμοί Covid θα μπορούσαν να χαλαρώσουν τους επόμενους μήνες, με την Daily Telegraph να αναφέρει ότι οι παμπ και τα εστιατόρια να ανοίξουν και πάλι εκ νέου τον Απρίλιο. Η εφημερίδα δεν αποκλείει μια προσωρινή "απαγόρευση αλκοόλ" να είναι μία από τις επιλογές που συζητούνται ως μέρος του οδικού χάρτη της κυβέρνησης για την άρση του lockdown - αν και μια κυβερνητική πηγή έχει δηλώσει ότι "δεν πρόκειται να ανοίξουν οι παμπ όταν δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πουλήσουν ποτά".

Ο Guardian μας ενημερώνει ότι ο υπουργός Παιδείας καταρτίζει σχέδια για τη σταδιακή επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια της Αγγλίας από τις 8 Μαρτίου. Είναι πιθανό μέχρι την άνοιξη να έχει αρχίσει η πρόσωπο με πρόσωπο διδασκαλία στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, οι πανεπιστημιακές αρχές πάντως προειδοποιούν ότι πολλοί φοιτητές είναι απίθανο να έχουν επιστρέψει στα πανεπιστήμια πριν από το καλοκαίρι, γράφει ο Guardian.

Η Daily Mirror βλέπει μια ακτίνα φωτός στην άκρη του τούνελ της πανδημίας καθώς επισημαίνει ότι η καθιέρωση ενός "διαβατηρίου εμβολίου" θα μπορούσε να επιτρέψει στους Βρετανούς να απολαύσουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι. Η εφημερίδα υπογραμμίζει επίσης ότι σύμφωνα με μια νέα μελέτη το εμβόλιο της Οξφόρδης-AstraZeneca είναι αποτελεσματικό κατά της νέας παραλλαγής του κορονοϊού η οποία είναι πλέον κυρίαρχη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

"Εδώ είμαστε! Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι στα χαρτιά” - ο πηχυαίος τίτλος στη Daily Express, η οποία αναφέρει ότι τα hotspots της Ευρώπης "σηματοδοτούν μια ευπρόσδεκτη επιστροφή για τους Βρετανούς". Η Ελλάδα προβλέπει ότι οι τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα αρχίσουν να επιστρέφουν μέχρι το Μάιο, ενώ η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Μάλτα ελπίζουν επίσης ότι θα μπορέσουν φέτος το καλοκαίρι να υποδεχθούν τους παραθεριστές από τη Βρετανία, σημειώνει η Daily Express.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018