Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Κορονοϊός : “Οι εμβολιασμένοι πιθανό να μεταδίδουν τον ιό” , επισημαίνει ο καθ. Τζόναθαν Βαν- Ταμ
ikteo limnou
facebook seminaria
Βρετανία – Κορονοϊός : “Οι εμβολιασμένοι πιθανό να μεταδίδουν τον ιό” , επισημαίνει ο καθ. Τζόναθαν Βαν- Ταμ
24.01.2021 | 17:59

Βρετανία – Κορονοϊός : “Οι εμβολιασμένοι πιθανό να μεταδίδουν τον ιό” , επισημαίνει ο καθ. Τζόναθαν Βαν- Ταμ

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

“Εκείνοι που έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19 πρέπει να συνεχίσουν να συμμορφώνονται με τους κανόνες του lockdown επειδή μπορεί ακόμα να μεταδώσουν τον ιό σε κάποιον άλλο” , υπογραμμίζει ο αναπληρωτής επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Αγγλίας , καθ. Τζόναθαν Βαν- Ταμ, σε άρθρο του στην εφημερίδα The Sunday Telegraph. “Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμη τις επιπτώσεις του εμβολίου όσον αφορά τη μετάδοση της νόσου", σημειώνει ο Βαν-Ταμ.

Η Sunday Telegraph αναφέρει επίσης ότι η κυβέρνηση "έχει διευρύνει αθόρυβα τους νόμους για το lockdown" ώστε τα κατά τόπους δημοτικά συμβούλια να έχουν τη δυνατότητα να απαγορεύσουν ορισμένες δραστηριότητες και την πρόσβαση σε ορισμένους χώρους μέχρι τον Ιούλιο.

Και η Sunday Express έχει πρωτοσέλιδο θέμα την επισήμανση του καθ. Βαν- Ταμ που προτρέπει τους ανθρώπους να "κάνουν υπομονή με τους περιορισμούς του lockdownς", ενώ ο αριθμός των εμβολιασμένων στο Ηνωμένο Βασίλειο πλησιάζει τα έξι εκατομμύρια. Η εφημερίδα σημειώνει ότι ορισμένοι γιατροί έχουν επικρίνει την επέκταση του χρονικού διαστήματος μεταξύ των δύο δόσεων του εμβολίου της Pfizer και έχουν αμφισβητήσει τις εκτιμήσεις αναφορικά με τον χρόνο εμφάνισης της παραλλαγής του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Sunday Express καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο καθηγητής Βαν- Ταμ είναι "μια φωνή της λογικής".

Στη διαφωνία για το χρονικό περιθώριο μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης του εμβολίου της Pfizer επικεντρώνει την προσοχή της και η Sunday People. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η απόφαση για παράταση της αναμονής από τρεις σε 12 εβδομάδες, έτσι ώστε η πρώτη δόση του εμβολίου να δοθεί σε περισσότερους ανθρώπους νωρίτερα είναι "το μεγαλύτερο στοίχημα" της πολιτικής σταδιοδρομίας του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον , καθώς "δεκάδες άνθρωποι σε οίκους ευγηρίας  έχουν πεθάνει από Covid μετά τον πρώτο εμβολιασμό".

Μια εικόνα του Μπόρις Τζόνσον αντιπαρατίθεται με μια σκηνή νοσοκομείου στην πρώτη σελίδα της Sunday Mirror, η οποία σημειώνει ότι ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους λόγω της πανδημίας θα ανέλθει στις 100.000 μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας. “Οι οικογένειες εκείνων που έχουν πεθάνει θέλουν μια έρευνα για το χειρισμό της πανδημίας καθώς η χώρα πλησιάζει να άλλο ζοφερό ορόσημο", τονίζει η Sunday Mirror.

Η Mail on Sunday ενημερώνει τους αναγνώστες της ότι οι διευθυντές "κορυφαίων σχολείων της Βρετανίας" έχουν "αποκαλύψει ένα τολμηρό σχέδιο για τον εμβολιασμό ολόκληρου του διδακτικού προσωπικού της χώρας" κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου . Η εφημερίδα προτρέπει τον κ. Τζόνσον να στηρίξει αυτό σχέδιο - το οποίο έχει ως στόχο να φέρει τους μαθητές πίσω στο σχολείο "εντός εβδομάδων". "H πρόταση των διευθυντών θα μπορούσε να αποδειχθεί μια πολιτική σανίδα σωτηρίας για τον πρωθυπουργό ", σημειώνει η Mail on Sunday.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018