Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Κορονοϊός: Σχέδιο για την ιχνηλάτηση των ταξιδιωτών από το εξωτερικό
ikteo limnou
facebook seminaria
Βρετανία – Κορονοϊός: Σχέδιο για την ιχνηλάτηση των ταξιδιωτών από το εξωτερικό
23.01.2021 | 14:22

Βρετανία – Κορονοϊός: Σχέδιο για την ιχνηλάτηση των ταξιδιωτών από το εξωτερικό

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η ιχνηλάτηση των ταξιδιωτών στο Ην. Βασίλειο για να ελέγχεται το αν ακολουθούν τους κανονισμούς καραντίνας είναι ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζει η Βρετανία σε μια προσπάθεια να εφαρμοστούν αυστηρότερα μέτρα στα σύνορα.

Οι επιλογές εντοπισμού με GPS, παρόμοιες με την πολιτική που ακολούθησε η Σιγκαπούρη το περασμένο καλοκαίρι, περιλαμβάνονται στο σχέδιο που ετοίμασε η υπουργός Εσωτερικών του Ην. Βασιλείου, Πρίτι Πατέλ.

Η εισαγωγή των ξενοδοχείων καραντίνας στα πρότυπα της Αυστραλίας και της Ν. Ζηλανδίας, στα οποία θα κατευθύνονται οι ταξιδιώτες στη Βρετανία για να ολοκληρώνουν τις ημέρες απομόνωσης ή η απαγόρευση στα ταξίδια φαίνεται να είναι οι πιο πιθανές λύσεις που θα εφαρμοστούν τις επόμενες ημέρες.

Όλοι όσοι ταξιδεύον στη χώρα απαιτείται να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ κορονοϊού πριν την αναχώρηση και να απομονώνονται για 10 ημέρες με την άφιξή τους.

Στον τύπο του Σαββάτου δίνεται μεγάλη έμφαση στις προτάσεις για την ενίσχυση των περιορισμών που αφορούν τα άτομα που εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Times αναφέρουν ότι το υπουργικό συμβούλιο είναι διχασμένο σχετικά με το πόσο αυστηροί πρέπει να είναι οι κανόνες για τις αφίξεις από το εξωτερικό, με τον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ και την υπουργό Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ, σύμφωνα με πληροφορίες, να πιέζουν για την επιβολή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων. Το σχετικό άρθρο της εφημερίδας ισχυρίζεται επίσης ότι οι συνοριακοί έλεγχοι θα μπορούσαν να ενισχυθούν περαιτέρω ως προϋπόθεση για τη χαλάρωση των κανόνων του lockdown για να εξασφαλιστεί ότι οι νέες παραλλαγές του ιού δεν θα εισαχθούν στη χώρα.

Ο πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας i, Νάιτζελ Μόρις, γράφει ότι η πλήρης απαγόρευση των μη Βρετανών ταξιδιωτών που φθάνουν εδώ θα συζητηθεί από τους υπουργούς την επόμενη εβδομάδα, με το υπουργείο Οικονομικών να αντιτίθεται στην κίνηση πέρα από τους φόβους που εκφράζονται ότι θα μπορούσε να είναι ένα “καταστροφικό χτύπημα” για αεροπορική βιομηχανία.

Η αρθρογράφος της Daily Telegraph Τζούλιετ Σάμουελ θεωρεί το σχέδιο για τα ταξίδια και τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό συνιστά "χάσιμο χρόνου". Η αρθρογράφος υποστηρίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει ούτε την ικανότητα να τρέξει ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα ανίχνευσης αλλά ούτε και τον πληθυσμό που είναι πρόθυμος να ανεχθεί "τη σιδερένια επιβολή των περιορισμών και την εισβολή στην ιδιωτική ζωή" – δύο προαπαιτούμενα για έχει επιτυχία η στρατηγική της κυβέρνησης.

Ένα κύριο άρθρο στην Daily Express, εν τω μεταξύ, εκτιμά ότι η ιδέα αποτελεί μια ευκαιρία για τη στήριξη της εγχώριας τουριστικής βιομηχανίας. Αναφέρει ότι η απαγόρευση των διακοπών στο εξωτερικό είναι πολύ πιθανό "να αρχίσει να αναβιώνει τις επιχειρήσεις και τις οικονομίες ορισμένων από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές περιοχές μας" και να ωθήσει τους ανθρώπους να επανασυνδεθούν με τους τόπους ομορφιάς της Βρετανίας.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018