Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Κορονοϊός : Σχέδιο για έκτακτο βοήθημα Covid £500
facebook seminaria
Βρετανία – Κορονοϊός : Σχέδιο για έκτακτο βοήθημα Covid £500
22.01.2021 | 14:30

Βρετανία – Κορονοϊός : Σχέδιο για έκτακτο βοήθημα Covid £500

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Η κυβέρνηση εξετάζει την πιθανότητα να δίνει ένα έκτακτο βοήθημα σε όποιον διαγιγνώσκεται θετικός στον ιό ως πρόσθετο κίνητρο για να μένει σε καραντίνα.

"Covid Cashpoint" χαρακτηρίζει η Daily Mail το σχέδιο για την παροχή βοηθήματος £ 500 σε όλους στην Αγγλία που έχουν διαγνωστεί θετικοί στο τεστ Covid , ώστε να μπορούν να αντέξουν οικονομικά την αυτοαπομόνωση.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν στην εφημερίδα ότι “είμαστε πολύ μακριά από το να υπάρξει συμφωνία” και ότι είναι “μια πρόταση που δεν απασχολεί προς το παρόν τον πρωθυπουργό”.

Αλλά η εφημερίδα The Guardian - η οποία πρώτη αποκάλυψε το σχέδιο - υπογραμμίζει ότι η σχετική πρόταση είναι ο καλύτερος τρόπος που το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι θα βελτιώσει τις συνθήκες για τη συμμόρφωση του πληθυσμού με τους περιορισμούς Covid.

Προσθέτει o Guardian ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε για λογαριασμό της κυβέρνησης μόνο το 17% των ανθρώπων που παρουσιάζει συμπτώματα του ιού υποβάλλονται σε τεστ , φοβούμενοι ότι ένα θετικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να τους σταματήσει από την εργασία.

Η Daily Telegraph γράφει ότι η ιδέα για το βοήθημα Covid θα εξεταστεί από τους υπουργούς τις επόμενες ημέρες.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις πληροφορίες , επανεξετάζεται το σχέδιο που θα απαγορεύει σε όλους τους ξένους ταξιδιώτες να εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η κυβέρνηση να αποτρέψει περισσότερες παραλλαγές του κορονοϊού να εισέλθουν στη χώρα.

Η Daily Telegraph επισημαίνει ότι αρκετοί υπουργοί είναι υπέρ αυτής της πρότασης,  συμπεριλαμβανομένης και της υπουργού Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ – η οποία όπως αποκαλύφθηκε αυτή την εβδομάδα είχε ζητήσει αυτή η απαγόρευση να είχε αρχίσει να ισχύει από την έναρξη της πανδημίας την περασμένη άνοιξη.

Στην ιστοσελίδα του περιοδικού The Spectator, o Τζέιμς Φορσάιθ σημειώνει : "Yπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση στην κυβέρνηση ότι το κλείσιμο των συνόρων θα μπορούσε να είναι ένα τίμημα που αξίζει να πληρώσει, αν και θα είχε καταστροφικές συνέπειες  για τον τουρισμό”.

Ο Guardian αναφέρει επίσης ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει εξετάσει το ενδεχόμενο της ηλεκτρονικής ιχνηλάτησης όλων των αφίξεων από το εξωτερικό ώστε να εξασφαλισθεί ότι οι ξένοι ταξιδιώτες θα αυτοαπομονώνονται για 10 ημέρες όταν φτάσουν στη Βρετανία.

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018