Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Κορονοϊός: Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι εμβολιασμοί
ikteo limnou
facebook seminaria
Βρετανία – Κορονοϊός: Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι εμβολιασμοί
19.01.2021 | 15:32

Βρετανία – Κορονοϊός: Συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι εμβολιασμοί

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, στη Βρετανία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής Υγείας της χώρας.

Καθώς η κυβέρνηση εντατικοποιεί το πρόγραμμα εμβολιασμών, συνολικά έχουν εμβολιαστεί με την α’ δόση 4.062.501 άτομα.

Ο ημερήσιος απολογισμός της πανδημίας έδειξε 37.535 κρούσματα και 599 θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τις βρετανικές, υγειονομικές αρχές.

Η Daily Telegraph έχει ως κύριο θέμα την προειδοποίηση από τους επιστήμονες, ότι εκατομμύρια άνθρωποι είναι πιθανό να αρχίσουν να αγνοούν τους περιορισμούς Covid, “από τη στιγμή που έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της νόσου”.

Η εφημερίδα μας ενημερώνει ότι η κυβέρνηση καλείται να ξεκινήσει μια νέα δημόσια εκστρατεία, για να καταστήσει σαφές ότι πρέπει ακόμα να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, όπως είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση.

Η στήλη γνώμης της εφημερίδας υποστηρίζει ότι, καθώς εξελίσσεται ο μαζικός εμβολιασμός, “η λαχτάρα για την επανάληψη της ζωής και της εργασίας θα γίνει ακόμη ισχυρότερη”.

Και η Daily Express επικεντρώνει την προσοχή της σε αυτό το θέμα, αναγνωρίζοντας ότι “είναι δελεαστικό να κοιτάζουμε πέρα από την πανδημία”.

Μερικοί άνθρωποι ήδη κάνουν κρατήσεις για διακοπές, γράφει η Express, ενώ άλλοι έχουν τα μάτια τους στραμμένα σε αυτό που η εφημερίδα αποκαλεί - "η οργιώδης δεκαετία του 2020" – η οποία ελπίζουν ότι θα ξεκινήσει καθώς η κρίση υποχωρεί.

Αλλά, καταλήγει η Daily Express, το συμπέρασμα είναι ότι οι άνθρωποι πρέπει να συνεχίσουν να πειθαρχούν στους κανονισμούς και να μην εφησυχάζουν επειδή “ζούμε ακόμα μέσα στη χειρότερη κρίση”.

Στην πρώτη σελίδα της Sun βλέπουμε ένα μεγάλο, σε σχήμα καρδιάς, γραφικό με τίτλο "50.000 ευχαριστώ". Είναι ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες που έχουν ανταποκριθεί στην έκκληση να σπεύσουν να βοηθήσουν με το πρόγραμμα εμβολιασμού Covid.

Σύμφωνα με τους Times, σε ορισμένες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου οι εμβολιασμοί στη μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα συνεχίζονται μεν, με βραδείς όμως ρυθμούς.

Τέλος η ιστοσελίδα της Huffpost έχει μιλήσει με συγγενείς ανθρώπων ηλικίας 90 ετών και άνω που ακόμη δεν έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου Covid. Υπάρχει δηλαδή μια ανομοιογένεια στη διαδικασία του εμβολιασμού, σημειώνουν οι αναλυτές.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018