Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Κορονοϊός : “21 εκατομμύρια λόγοι για να ελπίζουμε”
facebook seminaria
Βρετανία – Κορονοϊός : “21 εκατομμύρια λόγοι για να ελπίζουμε”
14.01.2021 | 09:52

Βρετανία – Κορονοϊός : “21 εκατομμύρια λόγοι για να ελπίζουμε”

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Η Βρετανία στοχεύει να διεξάγει 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα εμβολιασμούς κατά της Covid-19 όσο το δυνατόν συντομότερα, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, καθώς επιδιώκει να επιταχύνει τον ρυθμό της εκστρατείας και να έχει εμβολιάσει τις ευπαθείς ομάδες έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Στελέχη της AstraZeneca λένε ότι η εταιρεία βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση ώστε να παραδίδει 2 εκατομμύρια δόσεις την εβδομάδα πριν από τα μέσα Φεβρουαρίου και ο Μπόρις Τζόνσον επισημαίνει πως η διαθεσιμότητα περισσότερων εμβολίων θα είναι κρίσιμη ώστε να αυξηθούν οι εμβολιασμοί σε 24ωρη βάση.

Η πανδημία Covid-19 παραμένει το κεντρικό θέμα των περισσότερων εφημερίδων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τώρα ένα από τα χειρότερα ποσοστά θνησιμότητας Covid στον κόσμο, που αντιστοιχεί σε 151 ανά 100.000 άτομα, μπροστά από τις ΗΠΑ, την Ισπανία και το Μεξικό όπου υπήρξαν 116, 113 και 108 θάνατοι ανά 100.000 άτομα αντίστοιχα.

"Η χειρότερη μέρα μέχρι σήμερα" - ο τίτλος του Guardian που προβάλλει την είδηση ότι ο αριθμός των θανάτων από τον κορονοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο από τότε που εκδηλώθηκε η νόσος έχει ξεπεράσει τις 100.000 χθες.

Παράλληλα με τις φωτογραφίες μόνο μερικών από αυτούς που έχουν πεθάνει, η εφημερίδα μας υπενθυμίζει τις προβλέψεις των χειρότερων σεναρίων για την εξέλιξη της πανδημίας. Τον περασμένο Μάρτιο, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης σερ Πάτρικ Βάλανς είχε υποστηρίξει ότι η διατήρηση του αριθμού των θανάτων από Covid στις 20.000 θα ήταν ένα καλό αποτέλεσμα, σημειώνει ο Guardian.

Η Daily Mail επιμένει ότι “υπάρχουν 21 εκατομμύρια λόγοι για να ελπίζουμε”  - καθώς αυτός είναι ο αριθμός των δόσεων εμβολίων που έχει μέχρι στιγμής στη διάθεσή της η χώρα.

Αλλά αναφέρει επίσης η εφημερίδα ότι έχουν δοθεί οδηγίες στους γιατρούς  να σταματήσουν όλες τις μη επείγουσες περιθάλψεις, ενώ συνεχίζεται η μάχη για την επίσπευση των εμβολιασμών.

Κάτω από τον τίτλο "Van-Tam jab man" η Metro παρουσιάζει εικόνες του αναπληρωτή επικεφαλής ιατρικού συμβούλου Τζόναθαν Βαν-Ταμ να εμβολιάζει εθελοντικά σε ένα κέντρο εμβολιασμού στον ελεύθερο χρόνο του.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχουν 15 εκατομμύρια άνθρωποι που ανήκουν στις ομάδες υψηλότερης προτεραιότητας. Περίπου 2,4 εκατομμύρια εξ αυτών έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής, επομένως η βρετανική κυβέρνηση χρειάζεται περισσότερους από 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς την εβδομάδα για να πετύχει τον στόχο της.

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018