Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία - Κορονοϊός: Η αστυνομία αντιδρά στην αυστηροποίηση των κανονισμών του lockdown

banner roots

Βρετανία - Κορονοϊός: Η αστυνομία αντιδρά στην αυστηροποίηση των κανονισμών του lockdown
12.01.2021 | 10:23

Βρετανία - Κορονοϊός: Η αστυνομία αντιδρά στην αυστηροποίηση των κανονισμών του lockdown

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η αστυνομία είναι αποφασισμένη να αμφισβητήσει τους περιορισμούς Covid που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τους Times.

Ο Guardian σημειώνει ότι η αστυνομία - “έχει πρόθεση να συγκρουσθεί με τους υπουργούς” - επιμένοντας ότι δεν θα επιβάλλει στους πολίτες να φορούν μάσκες στα σούπερ μάρκετ.

Σημαντικές αλυσίδες καταστημάτων έχουν δηλώσει ότι θα χρειαστούν αστυνομική βοήθεια για να εξασφαλίσουν τη συμμόρφωση στους κανονισμούς Covid από τους πελάτες.

Ανώνυμες πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα ότι η κυβέρνηση εξετάζει την περίπτωση να υποχρεώσει στους ανθρώπους να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους, και να απαγορεύσει την άσκηση με ένα άλλο πρόσωπο εκτός του στενού οικογενειακού κύκλου.

Η Daily Mail μας ενημερώνει ότι οι επιστήμονες προτρέπουν την κυβέρνηση να αποφασίσει ένα "δραματικό μέτρο" – όπως το χαρακτηρίζει η εφημερίδα – για την κοινωνική αποστασιοποίηση. "Κατευθυνόμαστε προς τον κανόνα των 3 μέτρων;”, αναρωτιέται η Mail.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ηγετικά μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής Sage θέλουν να επεκταθεί το μέτρο κοινωνικής απόστασης, αλλά εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε στην εφημερίδα ότι δεν υπάρχουν "σχέδια" για αλλαγή.

Η Metro επικαλείται το σύνθημα κατά τη διάρκεια το Β’ Παγκοσμίου πολέμου - " Η απρόσεκτη συζήτηση κοστίζει ζωές" - για να ενισχύσει το κυβερνητικό μήνυμα ότι οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν την “ανάμειξη και τη συνδιαλλαγή" με φίλους στα καταστήματα ή κατά την άσκηση.

H Metro επισημαίνει ότι είναι πιθανό το lockdown να πάρει μια "πιο σκληρή μορφή" αν οι άνθρωποι δεν ενεργούν πιο υπεύθυνα.

Σε άρθρο γνώμης οι Times προτρέπουν τους πολίτες να μείνουν σπίτι.

Υποστηρίζει η εφημερίδα ότι οι πολίτες πρέπει να αναλάβουν την ατομική ευθύνη, αλλά προσθέτει σε ό, τι αφορά την άσκηση: "Θα ήταν χρήσιμο αν ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να αποτελέσει ένα καλύτερο παράδειγμα με το να μη πηγαίνει βόλτα, επτά μίλια σε όλο το Λονδίνο, με το ποδήλατο του”.

Ο Μπόρις Τζόνσον εντοπίστηκε να φοράει ένα καπέλο και μάσκα προσώπου, ενώ οδηγούσε το ποδήλατό του επτά μίλια μακριά από τη Ντάουνινγκ Στριτ χθες το απόγευμα.

Μια πηγή είπε στην Evening Standard ότι ο κ. Τζόνσον ασκείτο, συνοδευόμενος από την ασφάλεια του. Μάλιστα, ο Βρετανός πρωθυπουργός λέγεται ότι εξέφρασε την έκπληξή του για τον μεγάλο αριθμό των ατόμων στο πάρκο, κάτι που επισήμανε και σε μια συνάντηση αργότερα.

Ωστόσο, η επίσημη κυβερνητική οδηγία αναφέρει ότι η άσκηση πρέπει να περιορίζεται σε μία φορά την ημέρα και εντός της περιοχής όπου βρίσκεται ο τόπος κατοικίας.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το