“O κόσμος πρέπει να μένει στο σπίτι και να μην εφησυχάζει”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.
Την Παρασκευή, στο Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφηκαν 1.325 θάνατοι από Covid - ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός μέχρι στιγμής - μαζί με 68.053 νέα κρούσματα.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι είναι πιθανό η αστυνομία τώρα να επικεντρώσει περισσότερο τις προσπάθειες της στην επιβολή των περιορισμών Covid παρά στην εξήγηση των κανονισμών στο ευρύτερο κοινό.
“Με πάνω από 1.000 ανθρώπους να έχουν πεθάνει χθες είναι πιο σημαντικό από ποτέ όλοι να συμμορφώνονται με τους κανόνες”, δήλωσε μια πηγή στο BBC.
Καθώς o αριθμός των λοιμώξεων και των θανάτων έχει εκτοξευθεί στα ύψη, η κυβέρνηση έχει αρχίσει τη διαφημιστική της εκστρατεία με τη βοήθεια της τηλεόρασης , του ραδιοφώνου, των εφημερίδων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, καθηγητής Κρις Γουίτι, επισημαίνει: “Τα εμβόλια δίνουν σαφή ελπίδα για το μέλλον, αλλά προς το παρόν πρέπει όλοι να μείνουμε στο σπίτι, να προστατεύσουμε το NHS και να σώσουμε ζωές”.