Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Κορονοϊός : Σύντονες προσπάθειες για την επίσπευση των εμβολιασμών

banner roots

Βρετανία – Κορονοϊός : Σύντονες προσπάθειες για την επίσπευση των εμβολιασμών
07.01.2021 | 13:09

Βρετανία – Κορονοϊός : Σύντονες προσπάθειες για την επίσπευση των εμβολιασμών

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Η Daily Mail αναφέρει ότι οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να επισπεύσουν "δραστικά" την έγκρισή τους για παρτίδες εμβολίου Covid-19, ώστε να επιταχύνουν το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ρυθμιστικός οργανισμός φαρμάκων και υγειονομικής περίθαλψης πρόκειται να μειώσει τον χρόνο ελέγχου από 20 ημέρες , σε ορισμένες περιπτώσεις , σε τέσσερις.

Η Daily Telegraph σημειώνει ότι συνιστάται στους γιατρούς να "παραιτηθούν από τη φροντίδα ρουτίνας" των ασθενών τους και να δώσουν προτεραιότητα στους εμβολιασμούς Covid-19, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ανοσοποίηση 14 εκατομμυρίων ανθρώπων έως το τέλος του επόμενου μήνα.

Παράλληλα η Telegraph τονίζει ότι φιλανθρωπικές οργανώσεις έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την “αναστάτωση” των ασθενών που έχουν βιώσει μήνες δυσκολιών στην προσπάθεια τους να επισκεφθούν τον θεράποντα γιατρό τους.

"Σηκώστε τα μανίκια και σταματήστε να διστάζετε” – απαιτεί η Sun , καθώς τονίζει τις εκκλήσεις από "βουλευτές και νοσηλευτές" προς την κυβέρνηση για να εξασφαλιστεί ότι οι εμβολιασμοί θα διατίθενται όλο το εικοσιτετράωρο.

Η Daily Mirror απευθύνει έκκληση σε 50.000 εθελοντές να εργαστούν ως επόπτες σε κέντρα εμβολιασμού. “Οι άνθρωποι αυτοί θα είναι μια δύναμη για το καλό", γράφει η Mirror.

Η Daily Star χαιρετίζει την επιστροφή των χειροκροτημάτων από το ευρύ κοινό σήμερα το βράδυ για “τους ήρωες” που εργάζονται ακόμη εν μέσω πανδημίας. “Είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, τους εργαζόμενους στους οίκους ευγηρίας και φροντίδας , για τους δασκάλους, τους συλλέκτες απορριμμάτων, τους φορτηγατζήδες, τους καθαριστές, τους ταχυδρομικούς και τους υπαλλήλους στα καταστήματα που παραμένουν ανοικτά" , σημειώνει η Daily Star.

“Όλοι στην πραγματικότητα δικαιούνται ένα χειροκρότημα , εκτός από την κυβέρνηση” , προσθέτει η εφημερίδα.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel