Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Κoρονοϊός: “Ταξικό χάσμα” στην εκπαίδευση εν μέσω πανδημίας

banner roots

Βρετανία – Κoρονοϊός: “Ταξικό χάσμα” στην εκπαίδευση εν μέσω πανδημίας
04.01.2021 | 14:14

Βρετανία – Κoρονοϊός: “Ταξικό χάσμα” στην εκπαίδευση εν μέσω πανδημίας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Η περιφρόνηση ορισμένων δημοτικών συμβουλίων ενάντια στην έκκληση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων σήμερα το πρωί έχει δημιουργήσει αυτό που η Daily Mirror περιγράφει ως " ταξικό χάος".

Η εφημερίδα βαθμολογεί τον κ. Τζόνσον με 0 στα 10 όσον αφορά την προσπάθεια για την έξοδο των γονέων από " το παραλυτικό κλίμα αβεβαιότητας" σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων. “H αναποφασιστικότητα του πρωθυπουργού εμβαθύνει το χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών παιδιών", ισχυρίζεται η Mirror.

Οι Financial Times εκτιμούν ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση εν μέσω πανδημίας βρίσκεται σε “σύγχυση”, και ο Guardian θεωρεί ότι η κρίση τους γονείς αντιμέτωπους με μεγαλύτερη αβεβαιότητα για το μέλλον - αφού ο κ. Τζόνσον πρότεινε περισσότερα σχολεία να κλείσουν.

Η Daily Star απορρίπτει την εκτίμηση του πρωθυπουργού ότι τα σχολεία είναι ασφαλή και προβάλλει τα στοιχεία ενός μέλους της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας της κυβέρνησης για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (Sage). Ο καθηγητής σερ Μαρκ Γουόλπορτ υποστηρίζει ότι τα παιδιά μεταξύ 12 και 16 ετών έχουν τώρα, μετά την μετάλλαξη του ιού, επτά φορές περισσότερες πιθανότητες να διαδώσουν τον Covid. σε σχέση με άλλες ηλικιακές ομάδες.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το