Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Κορονοϊός: Δεν αποκλείεται και τρίτο γενικό lockdown μετά την Πρωτοχρονιά

banner roots

Βρετανία – Κορονοϊός: Δεν αποκλείεται και τρίτο γενικό lockdown μετά την Πρωτοχρονιά
18.12.2020 | 10:49

Βρετανία – Κορονοϊός: Δεν αποκλείεται και τρίτο γενικό lockdown μετά την Πρωτοχρονιά

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Από το Σάββατο η Βρετανία μπαίνει σε αυστηρό καθεστώς επιτήρησης, που θα βασίζεται σε ζώνες ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Στο υψηλότερο, το τρίτο, ανήκει το 68% του πληθυσμού, δηλαδή 38 εκατομμύρια άνθρωποι.

Η Daily Telegraph γράφει ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο για την εφαρμογή ενός τρίτου lockdown μετά τα Χριστούγεννα, εάν η αύξηση των κρουσμάτων δεν τεθεί υπό έλεγχο κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Οι Times μας ενημερώνει ότι εξετάζεται η περίπτωση ενίσχυσης των περιορισμών στη νοτιοανατολική Αγγλία, με κυβερνητικό αξιωματούχο να σημειώνει στην εφημερίδα ότι τα καταστήματα που δεν πωλούν προϊόντα άμεσης ανάγκης ίσως κλείσουν και οι άνθρωποι να υποχρεωθούν να μείνουν στο σπίτι.

Η κατακόρυφη αύξηση στον αριθμό κρουσμάτων, που ακολούθησε της άρσης του lockdown, η Ντάουνινγκ Στριτ πιθανόν να  επιβάλλει καθεστώς καραντίνας και την Πρωτοχρονιά.

Την ίδια στιγμή, η Βόρεια Ιρλανδία βρίσκεται σε lockdown έξι εβδομάδων, ενώ η Ουαλία θα εισέλθει σε τροχιά ολικού κλεισίματος για τρεις εβδομάδες μετά τις γιορτές.

Χαρακτηριστικός ο τίτλος της σκωτσέζικης έκδοσης της Daily Mail - "Εφιάλτης μετά τα Χριστούγεννα". Η πρώτη υπουργός Νίκολα Στέρτζον πρόκειται να συναντηθεί με το υπουργικό της συμβούλιο για να συζητήσει εάν περισσότερες περιοχές θα πρέπει να μετακινηθούν στο υψηλότερο επίπεδο των περιορισμών, γράφει η Mail.

H Daily Mirror επιλέγει τον πηχυαίο τίτλο "Λίγες βαθμίδες απέχουμε πριν από το φρενοκομείο". Το κύριο άρθρο γνώμης της εφημερίδας εκτιμά ότι η απόφαση για την επέκταση των σκληρών περιορισμών - ενώ παράλληλα η κυβέρνηση να επιμένει στην προηγούμενη απόφαση για χαλάρωση των κανόνων Covid τα Χριστούγεννα – “αψηφά τη λογική”.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το