Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία: Αρχίζουν οι εμβολιασμοί αύριο Τρίτη

the roots web banners 06

Κορονοϊός – Βρετανία: Αρχίζουν οι εμβολιασμοί αύριο Τρίτη
07.12.2020 | 11:33

Κορονοϊός – Βρετανία: Αρχίζουν οι εμβολιασμοί αύριο Τρίτη

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

“Το εμβόλιο για τον κορονοϊό είναι η αρχή του τέλους της επιδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο”, υπογράμμισε ο καθηγητής Στίβεν Πόουις, καθώς οι εμβολιασμοί αρχίζουν αύριο Τρίτη.

Αλλά ο ιατρικός διευθυντής του NHS της Αγγλίας προειδοποίησε ότι διανομή του εμβολίου της Pfizer/BioNTech θα είναι “ένας μαραθώνιος και όχι μια κούρσα σπριντ".

“Θα χρειαστούν πολλοί μήνες για να εμβολιαστεί όποιος χρειάζεται το εμβόλιο”, σημείωσε ο καθηγητής Πόουις.

Το προσωπικό πρώτης γραμμής στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS)ς, οι ηλικίας άνω των 80 ετών και οι εργαζόμενοι στους οίκους ευγηρίας και φροντίδας θα είναι οι πρώτοι που θα κάνουν το εμβόλιο κατά του Covid-19.

Στην Αγγλία, 50 νοσοκομεία έχουν αρχικά επιλεγεί για να χρησιμεύσουν ως κόμβοι για τη χορήγηση του εμβολίου.

Η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία θα ξεκινήσουν επίσης τα προγράμματα εμβολιασμού τους από τα νοσοκομεία την Τρίτη.

Η παράδοση στα νοσοκομεία του νέου εμβολίου Covid-19 καλύπτεται ευρέως από τα βρετανικά ΜΜΕ.

“Έφτασε η ημέρα της ελπίδας”, σύμφωνα με τον πηχυαίο τίτλο της Daily Mirror. Η εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφίες ενός τεχνικού να αποθηκεύει κούτες με εμβόλια Coved-19 σε βρετανικό νοσοκομείο.

Οι Times σημειώνουν ότι το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech θα είναι διαθέσιμο για τους τρόφιμους των γηροκομείων και των οίκων φροντίδας ως ένα "χριστουγεννιάτικο δώρο".

Η εφημερίδα γράφει ότι οι ιατρικές ρυθμιστικές αρχές έχουν εγκρίνει μια μέθοδο διαχωρισμού των αποστολών των 975 δόσεων σε μικρότερες παρτίδες.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel