Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία : Μέχρι και τρείς οικογένειες θα μπορέσουν να γιορτάσουν μαζί τα Χριστούγεννα
facebook seminaria
Κορονοϊός – Βρετανία : Μέχρι και τρείς οικογένειες θα μπορέσουν να γιορτάσουν μαζί τα Χριστούγεννα
25.11.2020 | 09:28

Κορονοϊός – Βρετανία : Μέχρι και τρείς οικογένειες θα μπορέσουν να γιορτάσουν μαζί τα Χριστούγεννα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Χαλαρούς περιορισμούς για την περίοδο των Χριστουγέννων ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση, κάνοντας για πέντε ημέρες τα... στραβά μάτια στα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων που θα ισχύσουν από τις 23 μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, τρία νοικοκυριά θα μπορούν να σχηματίσουν μια «χριστουγεννιάτικη φυσαλίδα», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, ένα «προστατευμένο περιβάλλον» δηλαδή, προκειμένου τα μέλη τους να συναντιούνται στο σπίτι, σε χώρους λατρείας ή σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους.

Θα απαγορεύεται ωστόσο να επισκεφθούν μαζί εστιατόρια, μπαρ και χώρους ψυχαγωγίας.

Παράλληλα, για πέντε ημέρες, θα αρθούν επίσης οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, ώστε όλοι να μπορούν να ταξιδέψουν, ενώ οι ταξιδιώτες από και προς τη Βόρεια Ιρλανδία θα έχουν στη διάθεσή τους άλλη μία ημέρα.

"Εποχικές συναθροίσεις" - ο τίτλος στην πρώτη σελίδα της Daily Mirror σήμερα που έχει ως πρώτο θέμα την απόφαση της κυβέρνησης για τη χαλάρωση των περιορισμών Covid κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Η Daily Mail εκτιμά ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα “μέσα σε ένα κλίμα ευθυμίας”, αλλά επισημαίνει ότι δεν θα επιτραπεί στους άνω των 65 ετών που είναι σε οίκους φροντίδας (care homes) να γιορτάσουν μαζί με τις οικογένειές τους.

H Sun σημειώνει ότι στις εορτές οι οικογένειες θα μπορέσουν “να αγκαλιαστούν και να διασκεδάσουν”, αλλά τονίζει ότι “οι νέες διευρυμένες φυσαλίδες δεν θα είναι σε θέση να πάνε στην παμπ μαζί”.

Η εφημερίδα συγχαίρει την κυβέρνηση που αποφάσισε τη χαλάρωση των περιορισμών για 5 ημέρες τα Χριστούγεννα και συνιστά στους “γκρινιάρηδες του Covid” που ήθελαν να καταργήσουν τελείως τις εορταστικές εκδηλώσεις για φέτος “να σταματήσουν τη μουρμούρα”. “Αυτοί που αντιδρούν στη χαλάρωση των κανόνων καλά θα κάνουν να κλειστούν στα σπίτια τους και να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα μόνοι τους”, γράφει η Sun.

Ένα σχόλιο στους Times παρατηρεί ότι δεν είναι όλοι που θέλουν "να περάσουν κανονικά τα Χριστούγεννα". Υπάρχουν και αυτοί – “οι μισάνθρωποι” - που με πρόσχημα το lockdown θα ήθελαν να μη χάσουν την ευκαιρία “να απομονωθούν”, διαβάζουμε στους Times.

H Daily Express προβάλλει την προειδοποίηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για αυτοσυγκράτηση – “για να μη τα πάρει όλα ο άνεμος” – με αποτέλεσμα μετά τις εορτές να έχουμε ένα τρίτο θανατηφόρο κύμα της πανδημίας.

Οι Times υπογραμμίζουν ότι επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης έχουν τονίσει ότι η χαλάρωση των προστατευτικών μέτρων κατά την περίοδο των εορτών θα κοστίσει ζωές και υπάρχει κίνδυνος να επιβληθεί ένα νέο καθολικό lockdown στις αρχές του νέου έτους.

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018