Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός- Βρετανία : Οι περιορισμοί της καραντίνας θα αρθούν τα Χριστούγεννα
facebook seminaria
Κορονοϊός- Βρετανία : Οι περιορισμοί της καραντίνας θα αρθούν τα Χριστούγεννα
23.11.2020 | 12:57

Κορονοϊός- Βρετανία : Οι περιορισμοί της καραντίνας θα αρθούν τα Χριστούγεννα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Οι περισσότερες πρώτες σελίδες επικεντρώνονται στο γεγονός ότι οι περιορισμοί Covid θα παραμείνουν σε ισχύ μετά τις 2 Δεκεμβρίου και κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι το γενικό lockdown τεσσάρων εβδομάδων, που βρίσκεται σε εφαρμογή στην Αγγλία, δεν θα παραταθεί πέραν τις 2 Δεκεμβρίου, όταν και θα επιστραφεί ένα σύστημα τοπικών απαγορευτικών μέτρων για τον περιορισμό του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Daily Express αναφέρει ότι, όταν γίνει η επίσημη ανακοίνωση αργότερα σήμερα, αναμένεται να υπάρξει ένας κανόνας που θα ισχύσει για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, επιτρέποντας σε τρία νοικοκυριά να συγκεντrώνονται - “για πέντε ημέρες εορταστικής ευθυμίας” - ώστε να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα.

"Τα Χριστούγεννα είναι μπροστά" - ο πηχυαίος τίτλος στην Daily Mirror που επισημαίνει τις δύσκολες επιλογές που θα πρέπει να κάνουν τα νοικοκυριά για να αποφασίσουν με ποιοyς τελικά θα συναντηθούν τις ημέρες των εορτών.

Για τον Guardian και την Daily Telegraph, οι δυνητικές αλλαγές στους κανόνες αυτοαπομόνωσης και στα τεστ ιχνηλάτησης είναι τα δύο βασικά θέματα που προκαλούν το ενδιαφέρον.

Ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας θα ανακοινώσει σήμερα, Δευτέρα, ότι οι περιορισμοί της καραντίνας θα λήξουν εγκαίρως για τα Χριστούγεννα, ώστε οι οικογένειες να μπορούν να ταξιδέψουν σε χώρες που περιλαμβάνονται στην λίστα "των κόκκινων περιοχών" υψηλού κινδύνου για να επισκεφθούν συγγενείς.

Οι περιορισμοί θα μειωθούν από 14 ημέρες σε πέντε εάν οι ταξιδιώτες βγουν αρνητικοί στο τεστ για τον κορονοϊό πέντε ημέρες μετά την επιστροφή τους στη χώρα.

Οι κανονισμοί θα αλλάξουν για να θεσπιστεί το νέο πενθήμερο καθεστώς στις 15 ή 16 Δεκεμβρίου, με τους πολίτες να απαλλάσσονται από την καραντίνα μόλις αρχίσουν να λαμβάνουν τα αποτελέσματα των δικών τους τεστ, σύμφωνα με την Telegraph.

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018