Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία – Κορονοϊός: Πριν από τα Χριστούγεννα αναμένεται η διάθεση του εμβολίου της Pfizer

the roots web banners 06

Βρετανία – Κορονοϊός: Πριν από τα Χριστούγεννα αναμένεται η διάθεση του εμβολίου της Pfizer
20.11.2020 | 12:20

Βρετανία – Κορονοϊός: Πριν από τα Χριστούγεννα αναμένεται η διάθεση του εμβολίου της Pfizer

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν χθες ότι επιβεβαίωσαν τις τελευταίες 24 ώρες 501 νέους θανάτους εξαιτίας του Covid-19. Σημειώθηκε δηλαδή μια ελαφρά πτώση του αριθμού των νεκρών σε σχέση με τους 529 θανάτους που καταγράφηκαν προχθές.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν 22.915 νέες μολύνσεις, έναντι 19.609 που ανακοινώθηκαν προχθές.

Στην αρχή της πανδημίας, το Λονδίνο ήταν το επίκεντρο των κρουσμάτων. Από τότε, ωστόσο, το κέντρο του ιού μετατοπίστηκε βόρεια και σε περιοχές της Βόρειας Ιρλανδίας. Η καθημερινή ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο υπόκειται σε διαφορετικούς βαθμούς περιορισμού από τον Μάρτιο και διάφορα απαγορευτικά ισχύουν επί του παρόντος στην Αγγλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Ένα εκατομμύριο εμβόλια την ημέρα" – ο πηχυαίος τίτλος σήμερα στην εφημερίδα Sun.

Η Sun μας ενημερώνει ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) σχεδιάζει να προσλάβει 40.000 άτομα για να βοηθήσουν στη χορήγηση του εμβολίου κορονοϊού μόλις αυτό εγκριθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Η εφημερίδα i γράφει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει τους πρώτους εμβολιασμούς εντός δεκαπενθήμερου στο πλαίσιο “της μεγαλύτερης επιχείρησης ειρήνης” στην πρόσφατη ιστορία.

Η Telegraph αναφέρει ότι θα δημιουργηθούν δεκάδες κέντρα μαζικού εμβολιασμού σε ολόκληρη τη χώρα - με μια από τις πρώτες επιβεβαιωμένες τοποθεσίες να είναι το γήπεδο ποδοσφαίρου Pride Park στο Ντέρμπι.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα ανοίξουν στο Ηνωμένο Βασίλειο δύο νέα εργαστήρια στις αρχές του 2021, τα οποία θα υπερδιπλασιάσουν την ικανότητα της χώρας για τη διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ για την COVID-19.

Τα δύο νέα "μεγα-εργαστήρια", ένα στο Λέμινγκτον Σπα, κοντά στο Μπέρμινγχαμ στην κεντρική Αγγλία, και το άλλο στην Σκωτία, θα αυξήσουν όταν θα είναι σε πλήρη λειτουργία κατά 600.000 τις ημερήσιες δυνατότητες πραγματοποίησης διαγνωστικών τεστ.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το