Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Χριστούγεννα με Covid και παραδοσιακή γαλοπούλα
facebook seminaria
Βρετανία: Χριστούγεννα με Covid και παραδοσιακή γαλοπούλα
18.11.2020 | 09:38

Βρετανία: Χριστούγεννα με Covid και παραδοσιακή γαλοπούλα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Κάρύδης

Όπως όλα δείχνουν στόχος είναι να γίνουν Χριστούγεννα με την παραδοσιακή γαλοπούλα στην Μεγάλη Βρετανία. Για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχει έλλειψη, η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον χαλάρωσε προσωρινά τους κανόνες της καραντίνας για το ξένο εργατικό δυναμικό που πηγαίνει στη χώρα για να εργαστεί στα εκτροφεία πουλερικών της Αγγλίας.

Ενώ οι ταξιδιώτες που φθάνουν από χώρες που έχουν πληγεί πολύ από την πανδημία τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών μόλις αφιχθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι εποχικοί εργαζόμενοι σε πτηνοτροφικές μονάδες μπορούν να αρχίσουν αμέσως δουλειά από σήμερα.

"Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να απομονώνονται από το ευρύ κοινό", υπογράμμισε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση, και δεν θα μπορούν "να ζουν και να εργάζονται παρά μόνο με μια περιορισμένη ομάδα των ίδιων εργατών κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, χωρίς να αναμιγνύονται με άλλους υπαλλήλους".

Η Daily Express, η i και η Sun προβάλλουν το ενδεχόμενο επιστροφής στη μερική κανονικότητα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με την Sun, ο στόχος είναι να ισχύσει για το Ηνωμένο Βασίλειο ένας κοινός κανόνας που θα επέτρεπε τη συγκέντρωση των νοικοκυριών σε εσωτερικούς χώρους για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Η Sun μας ενημερώνει ότι οι υπουργοί εξετάζουν το ενδεχόμενο επανένωσης των οικογενειών για διάστημα πέντε ημερών, ξεκινώντας από την παραμονή των Χριστουγέννων.

"Πέντε ημέρες των Χριστουγέννων", είναι ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος. Η ιστορία συνεχίζεται σε μία από τις εσωτερικές σελίδες – με τον χαρακτηριστικό τίτλο : "Τη στιγμή που νομίζατε ότι δεν θα έπρεπε να προσκαλέσετε τα πεθερικά σας !...".

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018