Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία : Επίκειται το νέο εμβόλιο . Πιθανή η χρήση του μέχρι τα Χριστούγεννα

the roots web banners 06

Κορονοϊός – Βρετανία : Επίκειται το νέο εμβόλιο . Πιθανή η χρήση του μέχρι τα Χριστούγεννα
04.11.2020 | 09:18

Κορονοϊός – Βρετανία : Επίκειται το νέο εμβόλιο . Πιθανή η χρήση του μέχρι τα Χριστούγεννα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Με πηχυαίο τίτλο - “Αxτίδα ελπίδας για τα Χριστούγεννα” - το πρωτοσέλιδο άρθρο της Daily Mirror σημειώνει ότι ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της κυβέρνησης, καθηγητής Κρις Γουίτι, “έχει τονώσει το ηθικό των Βρετανών” όταν σε δηλώσεις του χθες άφησε να εννοηθεί ότι το lockdown στην Αγγλία είναι πιθανό να λήξει πριν από τα Χριστούγεννα – “επειδή ένα εμβόλιο μπορεί να είναι καθ’οδόν”. H εφημερίδα αναφέρει ότι οι κατά τόπους γιατροί είναι "σε ετοιμότητα για να αρχίσουν τον εμβολιασμό τον επόμενο μήνα". Όπως υπογραμμίζει το κύριο άρθρο της Mirror αυτή η προοπτική “αυξάνει την πιθανότητα για καλύτερα από το αναμενόμενο Χριστουγέννων".

Πρόκειται για ένα θέμα που κυριαρχεί και στην πρώτη σελίδα της Daily Express, η οποία αναφέρει ότι τα ιατρεία σε όλη τη χώρα προετοιμάζονται να εμβολιάσουν άτομα ηλικίας 85 ετών και άνω και τους εργαζόμενους στο εθνικό σύστημα υγείας (NHS). Οι προετοιμασίες για ένα επικείμενο εμβόλιο είναι η κύρια ιστορία για την εφημερίδα. Σύμφωνα με την Daily Mail σύντομα αναμένεται επίσημη ανακοίνωση για σχέδια μαζικού εμβολιασμού .

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο καθολικό lockdown στην Αγγλία , η Sun εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να πείσει την κοινή γνώμη για την ανάγκη των νέων αυστηρών περιορισμών . Επί του θέματος οι βουλευτές θα ψηφίσουν αργότερα σήμερα , μας ενημερώνει η εφημερίδα. .

Σύμφωνα με την Sun , το σύστημα των τριών επιπέδων προστατευτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του Covid-19 που ίσχυε πριν από την επιβολή του δεύτερου lockdown είχε αρχίσει να έχει αποτελέσματα. Μια μελέτη δείχνει ότι ο δείκτης R - ο μέσος αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από κάθε άτομο που έχει προσβληθεί από τον ιό - είναι ήδη κάτω από το ένα. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι τώρα που αυτά τα μέτρα είχαν αρχίσει να αποδίδουν και η οικονομία να ανακάμπτει - “κάνουμε ένα γιγαντιαίο, αόρατο άλμα πίσω στην άβυσσο με το νέο γενικό lockdown”.

H Daily Telegraph εγείρει ερωτήματα σχετικά με τo μοντέλο ανάσχεσης της επιδημίας που χρησιμοποιούν οι σύμβουλοι της κυβέρνησης. Ο συντάκτης του σχετικού άρθρου είναι της γνώμης ότι ο πρωθυπουργός έπρεπε να εξετάσει μια εναλλακτική ανάλυση από εξίσου αξιόπιστους επιστήμονες προτού λάβει την απόφαση για το νέο lockdown.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel