Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία: Δυσοίωνες οι προβλέψεις για ραγδαία αύξηση του αριθμού των θανάτων
Κορονοϊός – Βρετανία: Δυσοίωνες οι προβλέψεις για ραγδαία αύξηση του αριθμού των θανάτων
28.10.2020 | 13:55

Κορονοϊός – Βρετανία: Δυσοίωνες οι προβλέψεις για ραγδαία αύξηση του αριθμού των θανάτων

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η Daily Telegraph γράφει ότι η Ντάουνινγκ Στριτ προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει ένα δεύτερο κύμα του κορονοϊού, το οποίο εκτιμά ότι θα είναι πιο θανατηφόρο από το πρώτο - με τον αριθμό των θανάτων να κορυφώνονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αν και σε χαμηλότερο επίπεδο από ό,τι ήταν την άνοιξη.

Οι αρμόδιοι για την υγεία αναμένουν ότι ο ημερήσιος αριθμός θανάτων θα φτάσει τους 500 εντός εβδομάδων και οι επιστήμονες φοβούνται ότι οι νεκροί λόγω Covid-19 μπορεί να είναι εκατοντάδες "πολύ μετά τα Χριστούγεννα", ακόμη και αν οι ισχύοντες περιορισμοί παραμένουν σε ισχύ μέχρι τον Μάρτιο.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η δυσοίωνη πρόγνωση έχει ως αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον να υφίσταται έντονες πιέσεις για την επιβολή πιο δραστικών μέτρων αμέσως.

Σύμφωνα με την Sun, οι σύμβουλοι της κυβέρνησης έχουν ανατρέψει τα σχέδια του κ. Τζόνσον για ανάκληση των αυστηρών περιορισμών κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και προειδοποιούν ότι σε όλη την Αγγλία ίσως χρειαστεί να ληφθούν περιοριστικά μέτρα της τρίτης βαθμίδας μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Οι εκκλήσεις για έναν εθνικό lockdown έχουν ενταθεί από τη στιγμή που στο Ηνωμένο Βασίλειο οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 200 την ημέρα, εβδομάδες νωρίτερα από ό,τι φοβόντουσαν οι επιστήμονες, ξεπερνώντας συνολικά τους 60.000, υπογραμμίζει η εφημερίδα The Guardian.

 

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018