Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορονοϊός – Βρετανία: Διχασμένη η κυβέρνηση όσον αφορά την εφαρμογή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων
Κορονοϊός – Βρετανία: Διχασμένη η κυβέρνηση όσον αφορά την εφαρμογή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων
07.10.2020 | 12:07

Κορονοϊός – Βρετανία: Διχασμένη η κυβέρνηση όσον αφορά την εφαρμογή αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Η Daily Telegraph ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση είναι διχασμένη αναφορικά με τα σχέδια αναθεώρησης των τοπικών κανόνων lockdown.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η εφαρμογή των νέων προτάσεων για ένα προειδοποιητικό σύστημα “φωτεινής σηματοδότησης” διαφορετικών επιπέδων περιορισμών θα μπορούσε να καθυστερήσει λόγω των αντιρρήσεων του υπουργού των Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο κ. Σουνάκ, στην προσπάθειά του να προστατεύσει την οικονομία, επιμένει ότι οι αποφάσεις σχετικά με τις πόλεις που τίθενται υπό καθεστώς αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων θα πρέπει να λαμβάνονται από μια επιτροπή που θα περιλαμβάνει μόνο αυτόν, τον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ και τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

"Σε κατάσταση επιφυλακής η Βρετανία για νέο lockdown εξαιτίας του αυξανόμενου ποσοστού των μολύνσεων” , είναι o τίτλος της πρώτης σελίδας στους Times.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης ζήτησαν "επείγουσα και δραστική δράση" αφού οι περιπτώσεις Covid – 19 και ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους λόγω της νόσου διπλασιάστηκαν σε 11 ημέρες - 14.542 κρούσματα και οι 76 θάνατοι .

Εν τω μεταξύ, η Daily Mail υπογραμμίζει ότι περισσότεροι από 4.000 γιατροί και επιστήμονες από όλο τον κόσμο ζητούν η καθημερινή ζωή των ανθρώπων να επιστρέψει στους φυσιολογικούς ρυθμούς για όλους, εκτός από τους ηλικιωμένους και τις ευάλωτες ομάδες, λόγω των δυσμενών επιπτώσεων που έχουν προκληθεί από τις επικρατούσες πολιτικές κορονοϊού.

Αυτοί οι ιατροί και επιστήμονες έχουν υπογράψει μια δήλωση - προειδοποίηση για τον “καταστροφικό” αντίκτυπο των περιορισμών στην ψυχική και σωματική υγεία.

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι η “ασυλία της αγέλης” πρέπει να επιτραπεί να αναπτυχθεί μεταξύ εκείνων που είναι σε καλύτερη θέση να καταπολεμήσουν τον ιό.

Αλλά o καθηγητής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Τζέιμς Νέισμιθ, ο οποίος δεν έχει υπογράψει τη δήλωση, τονίζει στην Daily Mail ότι κανείς δεν γνωρίζει πόσο μπορεί να διαρκέσει η “ανοσία της αγέλης” .

Και ο καθηγητής Τζέρεμι Ρόσμαν του πανεπιστημίου του Κεντ προειδοποιεί ότι η επιδίωξη της “ασυλίας της αγέλης” αγνοεί τον κίνδυνο η Covid - 19 να επικρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα γεγονός που θα έθετε σε κίνδυνο τη μακροχρόνια υγεία πολλών ανθρώπων.

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018