Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία- κορονοϊός : Αυξάνεται η περίοδος απομόνωσης για όσους έχουν πιθανά συμπτώματα
Βρετανία- κορονοϊός : Αυξάνεται η περίοδος απομόνωσης για όσους έχουν πιθανά συμπτώματα
30.07.2020 | 09:50

Βρετανία- κορονοϊός : Αυξάνεται η περίοδος απομόνωσης για όσους έχουν πιθανά συμπτώματα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η Daily Telegraph μας ενημερώνει ότι η υποχρεωτική περίοδος διαμονής στο σπίτι για άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα Covid-19 θα αυξηθεί από 7 σε 10 ημέρες.

Η εφαρμογή του νέου μέτρου για την αύξηση των ημερών της απομόνωσης αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα σήμερα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Σχετικό δημοσίευμα υπάρχει και στους Times. Η εφημερίδα σημειώνει ότι το μέτρο έχει σχέση με την "αυξανόμενη ανησυχία" ότι η Βρετανία θα μπορούσε να απέχει εβδομάδες από ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού.

Η Telegraph προσθέτει ότι ο υπουργός Υγείας διερευνά επίσης τρόπους μείωσης της περιόδου καραντίνας 14 ημερών για όσους εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο - καθιστώντας τις 10 ημέρες την τυπική περίοδο αυτο-απομόνωσης.

Ο Guardian αναφέρει ότι οι υπουργοί καλούνται να υιοθετήσουν μια προσέγγιση “μηδενικής ανοχής της Covid- 19 ” και να επιδιώξουν την πλήρη εξάλειψη του ιού.

Η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία έχουν ήδη θέσει στόχο για “μηδέν μολύνσεις”, επισημαίνει η εφημερίδα The Guardian, και η ανεξάρτητη επιτροπή Sage των κορυφαίων Βρετανών επιστημόνων και ιατρικών εμπειρογνωμόνων υποστηρίζει τώρα ότι η Αγγλία πρέπει να κάνει το ίδιο.

Η κυβέρνηση "δεν έχει καθορίσει μια συστηματική προσέγγιση" και στερείται "σαφούς, μονόπλευρης αποφασιστικότητας" – τονίζει ο Δρ Chaand Nagpaul της Βρετανικής Ιατρικής Ένωσης, ενώ η συνομοσπονδία των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα υγείας (NHS) προειδοποιεί την κυβέρνηση να δεσμευθεί για “μηδενική ανοχή” στη νόσο μόνο εάν κάτι τέτοιο είναι "κατορθωτό".

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018