Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Νέες προκλήσεις Ακάρ για Ανατολική Μεσόγειο: «Μην τολμήσετε να δημιουργήσετε τετελεσμένα χωρίς εμάς, θα λυπηθείτε»
Νέες προκλήσεις Ακάρ για Ανατολική Μεσόγειο: «Μην τολμήσετε να δημιουργήσετε τετελεσμένα χωρίς εμάς, θα λυπηθείτε»
26.06.2020 | 09:03

Νέες προκλήσεις Ακάρ για Ανατολική Μεσόγειο: «Μην τολμήσετε να δημιουργήσετε τετελεσμένα χωρίς εμάς, θα λυπηθείτε»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Σε μία ακόμη προκλητική δήλωση προχώρησε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, αναφερόμενος στις παράνομες γεωτρήσεις της χώρας του στην Ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο να ξεκινήσει συζητήσεις για την περιοχή, αλλά σε περίπτωση που δημιουργηθεί «τετελεσμένο» από την άλλη πλευρά, τότε αυτή «θα λυπηθεί».

«Θα προστατεύσουμε σε κάθε περίπτωση τα δικαιώματα και το δίκιο μας. Επαναλαμβάνουμε υπομονετικά την πρόσκλησή μας στους συνομιλητές μας. Σας λέμε: ελάτε να καθίσουμε, να τα βρούμε, να συζητήσουμε. Μην διανοηθείτε να δημιουργήσετε τετελεσμένα χωρίς εμάς, θα λυπηθείτε», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, που συνέχισε στο ίδιο ύφος για το Κυπριακό.
«Στο Κυπριακό καθίστε καλά, τετελεσμένα κλπ. μην επιχειρήσετε. Είμαστε εγγυητές, οι άλλες χώρες, η Ελλάδα και η Ιταλία είναι δικό τους θέμα αν θα το χρησιμοποιήσουν αυτό το δικαίωμά τους. Εμείς θα το χρησιμοποιήσουμε. Στους ομογενείς μας εκεί δεν μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε... Όλοι έχουν καταλάβει ότι προχωράμε σε γεωτρήσεις και όποιος δεν το έχει καταλάβει, υπάρχει και η νομική διαδικασία», σχολίασε.

\Πηγή: iefimerida.gr

 
Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018