Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Το σκάνδαλο Κάμινγκς φέρνει την πρώτη παραίτηση
Βρετανία: Το σκάνδαλο Κάμινγκς φέρνει την πρώτη παραίτηση
27.05.2020 | 09:53

Βρετανία: Το σκάνδαλο Κάμινγκς φέρνει την πρώτη παραίτηση

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ο Ντάγκλας Ρος , υφυπουργός αρμόδιος για τα θέματα της Σκωτίας,   παραιτήθηκε από την θέση του στην κυβέρνηση, εξαιτίας του σκανδάλου που σχετίζεται με τον Ντόμινικ Κάμινγκς.

Ο στενός σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού κατηγορείται επειδή παραβίασε την καραντίνα και ταξίδεψε 400 χιλιόμετρα για να επισκεφτεί τους γονείς του, ενώ είχε συμπτώματα κορονοϊού. Ο Μπόρις Τζόνσον υπερασπίστηκε τον συνεργάτη του και λόγω αυτού, ξέσπασε δημόσια οργή, με τους περισσότερους να ζητούν την παραίτηση Κάμινγκς.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Κάμινγκς είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε πολλές εφημερίδες της Τετάρτης.

"Οι Τόρις εξεγείρονται καθώς οι ψηφοφόροι στρέφονται κατά του Κάμινγκς" – ο πρωτοσέλιδος τίτλος στη Daily Telegraph. Η εφημερίδα αναφέρει ότι έως και έξι μέλη του υπουργικού συμβουλίου έχουν δηλώσει κατ’ ιδίαν ότι ο κ. Κάμινγκς, ανώτερος σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον, πρέπει να παραιτηθεί ως αποτέλεσμα του ταξιδιού του στην κομητεία του Ντάραμ κατά τη διάρκεια του lockdown.

Η Telegraph σημειώνει ότι η δημοτικότητα του Βρετανού πρωθυπουργού περιορίζεται καθώς συνεχίζει να υποστηρίζει τον κορυφαίο σύμβουλό του.

“Φαρσοκωμωδία και οργή” – ο χαρακτηριστικός τίτλος στη Daily Mirror. H εφημερίδα χλευάζει την κυβέρνηση καθώς εντείνονται οι αντιδράσεις επειδή ο Μπόρις Τζόνσον αρνείται να δράσει. "Tώρα και ο Μάικλ Γκοβ πιστεύει ότι πρέπει να δοκιμάσει την όρασή του οδηγώντας”, γράφει η Mirror αναφερόμενη σε μια από τις δικαιολογίες του Ντόμινικ Κάμινγκς για την παραβίαση της καραντίνας.

Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας της κομητείας του Ντάραμ , ο λόρδος Μακένζι , υπογραμμίζει στη Mirror ότι θεωρεί τις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Κάμινγκς για το ταξίδι του στη βορειοανατολική Αγγλία “αβάσιμες” - προσθέτοντας ότι η κατάσταση του θυμίζει τo σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ, όπου "η συγκάλυψη ήταν χειρότερη από την παράβαση" .

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018