Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Ιχνηλάτηση επαφών για κορονοϊό μέχρι την 1η Ιουνίου

banner roots

Βρετανία: Ιχνηλάτηση επαφών για κορονοϊό μέχρι την 1η Ιουνίου
21.05.2020 | 14:18

Βρετανία: Ιχνηλάτηση επαφών για κορονοϊό μέχρι την 1η Ιουνίου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Ο χρόνος εξαντλείται για να οριστικοποιηθεί μια στρατηγική εντοπισμού που θα απέτρεπε μια πιθανή δεύτερη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, υπογραμμίζουν εκπρόσωποι του NHS.

Η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας προειδοποίησε για τις σοβαρές συνέπειες στο προσωπικό και τους ασθενείς, εάν το σύστημα ιχνηλάτασης δεν εφαρμοσθεί σωστά και δεν καθιερωθεί το συντομότερο δυνατό.

Ανέφερε ότι τα μέτρα εγκλεισμού δεν πρέπει να χαλαρώσουν έως ότου τεθεί σε εφαρμογή ένα σαφές σχέδιο.

Προηγήθηκε η δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού για την εισαγωγή ενός συστήματος εντοπισμού κρουσμάτων κορονοϊού στην Αγγλία από τον Ιούνιο.

Μέχρι την 1η Ιουνίου θα τεθεί σε λειτουργία το σύστημα ιχνηλάτησης επαφών για τον κορονοϊό σε όλη τη χώρα, δεσμεύτηκε ο Μπόρις Τζόνσον, στη διάρκεια της Ώρας Ερωτήσεων στον Πρωθυπουργό, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή.

“Είμαι πεπεισμένος ότι μέχρι την 1η Ιουνίου θα έχουμε ένα σύστημα που θα μας επιτρέπει, θα μας βοηθά, σημαντικά να νικήσουμε αυτή την ασθένεια και να προχωρήσουμε τη χώρα μπροστά”, είπε ο πρωθυπουργός.

Όπως πρόσθεσε, μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία θα έχουν προσληφθεί 25.000 άτομα, που θα μπορούν να ιχνηλατούν τις επαφές 10.000 νέων περιστατικών την ημέρα.

Τη δήλωση του πρωθυπουργού επιβεβαίωσε στη συνέχεια και εκπρόσωπός του, κάνοντας λόγο για «σταθερή δέσμευση».

Ο Guardian γράφει ότι ο Μπόρις Τζόνσον ή ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ αναμένεται να ανακοινώσουν αργότερα ότι οι εργαζόμενοι στο NHS και το προσωπικό των ιδρυμάτων κοινωνικής φροντίδας πρόκειται να υποβληθούν σε τεστ αντισωμάτων κορονοϊού την επόμενη εβδομάδα.

Οι εξετάσεις αίματος θα αποκαλύπτουν εάν αυτά τα άτομα είχαν προσβληθεί από τον ιό στο παρελθόν.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η κίνηση αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας “μείωσης του άγχους των εργαζομένων της πρώτης γραμμής” και εντοπισμού του αριθμού των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί.

Ωστόσο, οι ειδικοί έχουν κάνει σαφές στον Guardian ότι οι έλεγχοι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια “ψευδή αίσθηση ασφάλειας”, επειδή η θεωρία ότι η παρουσία αντισωμάτων μειώνει τον κίνδυνο επανεμφάνισης της ασθένειας δεν έχει ακόμη αποδειχθεί.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel