Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κορωνοϊός: Ελπίδες στη Βρετανία για εμβόλιο έως το φθινόπωρο

banner roots

Κορωνοϊός: Ελπίδες στη Βρετανία για εμβόλιο έως το φθινόπωρο
18.04.2020 | 13:46

Κορωνοϊός: Ελπίδες στη Βρετανία για εμβόλιο έως το φθινόπωρο

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

“Ελπίδες για εμβόλιο έως το φθινόπωρο” – ο πρωτοσέλιδος τίτλος σήμερα στην εφημερίδα i που αναφέρει ότι οι δοκιμές σε ανθρώπους για το εμβόλιο που έχει 80% πιθανότητες επιτυχίας θα αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα. Εάν οι δοκιμές αποδειχθούν επιτυχείς στόχος είναι η παραγωγή ενός εκατομμυρίου δόσεων του νέου εμβολίου που έχει αναπτύξει επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης έως τον Σεπτέμβριο, μας ενημερώνει η εφημερίδα.

Η Daily Mail χαιρετίζει τη “σημαντική ανακάλυψη” και αναφέρει ότι στις κλινικές δοκιμές θα συμμετάσχουν περίπου 510 εθελοντές. Σύμφωνα με τη Mail, ο υπουργός Επιχειρήσεων Άλοκ Σάρμα υπογράμμισε ότι “πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα που έβαλε η Βρετανία”.

Η προσπάθεια του Ηνωμένου Βασιλείου να ανακαλυφθεί το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού δείχνει ότι η χώρα “ηγείται της παγκόσμιας κούρσας” για να βρεθεί τρόπος ανακοπής της νόσου, σημειώνει η Daily Express. H εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις του κ. Σάρμα σύμφωνα με τις οποίες η βρετανική κυβέρνηση έχει διαθέσει £ 14 εκατομ. σε 21 ερευνητικά κέντρα για την επίσπευση της διαδικασίας που αφορά την ανακάλυψη του νέου εμβολίου.

Τη σύσταση ομάδας εργασίας που θα συντονίζει τις ενέργειες της κυβέρνησης, των φαρμακευτικών εταιρειών, των ερευνητών στα πανεπιστήμια και των ρυθμιστικών αρχών με σκοπό την επιτάχυνση των προσπαθειών για ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Επιχειρήσεων Άλοκ Σάρμα.  

Αποστολή της ομάδας εργασίας είναι να διευκολύνει με κάθε τρόπο την έρευνα, αλλά και στη συνέχεια την ταχεία και μαζική παρασκευή του εμβολίου επί βρετανικού εδάφους.

Οι Times επισημαίνουν ότι εάν οι δοκιμές για το νέο εμβόλιο είναι επιτυχείς,   οι μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής του εμβολίου θα είναι στην Κίνα και την Ινδία. Η εφημερίδα επικαλείται έναν βιολόγο που υποστηρίζει ότι η Βρετανία σήμερα δεν ελέγχει τη βιομηχανία εμβολίων. “Εάν η χώρα θέλει να προχωρήσει στην παραγωγή ενός εκατομμυρίου δόσεων του νέου εμβολίου απλά δεν είναι πλέον σε θέση να το κάνει”, εκτιμά ο βιολόγος με τον οποίο μίλησαν οι Times.

Η προειδοποίηση διευθυντών νοσοκομείων ότι ενδέχεται να εξαντληθούν οι προμήθειες εξοπλισμού ατομικής προστασίας ακόμη και μιας χρήσης υλικά προβάλλεται σε πολλές εφημερίδες σήμερα.

Ο Guardian θεωρεί ότι η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας στην Αγγλία έχει κάνει μια μεγάλη στροφή όταν καλεί τους ιατρούς και τους νοσηλευτές να χρησιμοποιούν ως προστατευτικές ιατρικές ρόμπες οποιοδήποτε άλλο ένδυμα ή υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Σύμφωνα με την εφημερίδα οι νέες οδηγίες που επιτρέπουν τη χρήση ακόμη και πλαστικών ποδιών στα νοσοκομεία έχουν θορυβήσει τους ιατρούς και τις νοσοκόμες γιατί ο κίνδυνος να αρρωστήσουν είναι μεγάλος.

Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας The Independent διαβάζουμε ότι είναι πολύ πιθανό τις επόμενες δύο μέρες στα νοσοκομεία οι ιατρικές ρόμπες να έχουν εξαντληθεί και ενδέχεται να μην αντικατασταθούν μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Πρωτοσέλιδο θέμα στη Daily Telegraph είναι ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό που δημοσιεύει κάθε μέρα το υπουργείο υγείας και στον οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται οι θάνατοι στην κοινότητα και ιδίως στους οίκους ευγηρίας. Η εφημερίδα αναφέρει ότι εκφράζονται φόβοι ότι έως και 7.5000 ένοικοι γηροκομείων στη Βρετανία μπορεί να έχουν πεθάνει από τον κορωνοϊό. Η μεγαλύτερη φιλανθρωπική οργάνωση στην Αγγλία , η Care England , τόνισε στην εφημερίδα ότι έχει καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα από μια πρώτη έρευνα που έχει κάνει στους 3.500 οίκους ευγηρίας που εκπροσωπεί.

Στο κύριο άρθρο γνώμης η Telegraph υπογραμμίζει ότι οι ηλικιωμένοι στα κέντρα φροντίδας “αξίζουν προστασίας και θεραπείας που εάν δεν έχουν θα πρέπει να γνωρίζουμε για ποιο λόγο”.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το