Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Αυστηρότερες ποινές για τους δράστες τρομοκρατικών ενεργειών

banner roots

Βρετανία: Αυστηρότερες ποινές για τους δράστες τρομοκρατικών ενεργειών
21.01.2020 | 12:29

Βρετανία: Αυστηρότερες ποινές για τους δράστες τρομοκρατικών ενεργειών

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

“Οι τρομοκράτες θα αρνούνται την πρόωρη αποφυλακιση” - ο πρωτοσέλιδος τίτλος στην Daily Telegraph που αναφέρεται στο νέο αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί προσεχώς στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Το νομοσχέδιο προβλέπει την επιβολή βαρύτερων ποινών στους δράστες τρομοκρατικών ενεργειών και την απαγόρευση της αποφυλάκισής τους πριν από την έκτιση ολόκληρης της ποινής τους , σημειώνει η Telegraph.

“Το νέο σχέδιο νόμου θα υποχρεώνει τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες να εκτίουν το ακέραιο της ποινής τους και θα εγγυάται πως όσοι καταδικάζονται για σοβαρά εγκλήματα θα εγκλείονται υποχρεωτικά και κατ’ ελάχιστον 14 χρόνια στη φυλακή”, αναφέρει ανακοίνωση της υπουργού Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ που δόθηκε στη δημοσιότητα.

“Κεραυνοβόλα επίθεση κατά της τρομοκρατίας από τον Μπόρις Τζόνσον” , διαβάζουμε στην πρώτη σελίδα της Metro. Στο σχετικό δημοσίευμα επισημαίνειται πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι ανιχνευτές ψεύδους για να ελέγχονται αυτοί που έχουν καταδικαστεί για τρομοκατικές ενέργειες εάν πράγματι πράγματι έχουν μετανιώσει για τις πράξεις τους πριν αφεθούν ελεύθεροι.

Τις επιφυλάξεις της διατυπώνει η Daily Mail αναφορικά με την πρόταση οι ανιχνευτές ψεύδους να χρησιμοποιούνται από τις αρχές για να διαπιστώνεται εάν οι τρομοκράτες που έχουν εφεθοί ελεύθεροι τηρούν τους όρους της αποφυλάκισής τους.

Ο καθηγητής Ντέιβιντ Κάντερ του πανεπιστημίου του Λίβερπουλ υπογραμμίζει στην Mail ότι τα τεστ αλήθειας (τεστ πολυγράφου) δεν είναι 100% αξιόπιστα και ότι τα ευρήματα τους δεν είναι αποδεκτά ως αποδεικτικά στοιχεία από τα δικαστήρια.  

Το κονδύλι του προϋπολογισμού για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας θα αυξηθεί στα 906 εκατομμύρια λίρες για την περίοδο 2020/2021.

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον προβλέπει να διαθέσει “αμέσως” επιπλέον 500.000 λίρες στη μονάδα που είναι επιφορτισμένη να προσφέρει βοήθεια στα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών.

Το νομοθέτημα δίνει επίσης μεγάλη έμφαση στην πρόληψη της υποτροπής, καθώς προβλέπει να διπλασιαστεί ο αριθμός των επιτηρητών ώστε “οι αρχές να μπορούν να παρακολουθούν πολύ πιο στενά τους τρομοκράτες τις εβδομάδες μετά την αποφυλάκισή τους”.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel