Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Brexit: Οι βρετανικές επιχειρήσεις δεν πρόκειται να ευθυγραμιστούν με τους κανονισμούς της ΕΕ

the roots web banners 06

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Σατζίντ Τζάβιντ Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Σατζίντ Τζάβιντ
18.01.2020 | 13:11

Brexit: Οι βρετανικές επιχειρήσεις δεν πρόκειται να ευθυγραμιστούν με τους κανονισμούς της ΕΕ

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Η συνέντευξη του Βρετανού υπουργού των Οικονομικών με τους Financial Times στην οποία ο κ. Σατζίντ Τζάβιντ υπογραμμίζει ότι οι βρετανικές επιχειρήσεις μετά το Brexit δεν πρόκειται να ακολουθούν τους κανόνες της ΕΕ αναδεικνύεται από το Bloomberg.

Πέρυσι εκπρόσωποι μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών, της αυτοκινητοβιομηχανίας καθώς και της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών είχαν προειδοπιήσει την κυβέρνηση ότι η μη συμμόρφωση με τους κανονισμούς της ΕΕ θα είχε αρνητικές συνέπειες για αυτούς τους σημαντικούς τομείς της βρετανικής οικονομίας.

Ο κ. Τζάβιντ δεν κάνει σαφές ποιούς κανονισμούς θα ήθελε να καταργήσει μετά την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.

"Η αποχώρησή μας από την ΕΕ θα επιπτώσεις στις επιχειρήσεις. Ορισμένες θα ευνοηθούν άλλες όχι...", σημείωσε ο κ. Τζάβιντ.

Το Λονδίνο δεν έχει ακόμη συμφωνήσει με τις Βρυξέλλες για τις εμπορικές σχέσεις μετά το Brexit. Οι σχετικές διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν τον επόμενο μήνα και ελπίζεται να έχουν ολοκληρωθεί με τη λήξη της 11μηνης μεταβατικής περιόδου στο τέλος του 2020.

Στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου η Βρετανία θα συνεχίσει να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς της ΕΕ και να συμβάλλει στον κοινοτικό προυπολογισμό.               

Μετά τη συνέντευξη του υπουργού των Οικονομικών Σατζίντ Τζάβιντ στους FT, το Blooomberg εκτιμά ότι το Ηνωμένο Βασίλειο επιδιώκει να ασκήσει πιέσεις από νωρίς στην ΕΕ πριν ακόμη αποχωρήσει από το ευρωπαϊκό μπλοκ στο τέλος του μηνός και αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις.

Ο Βρετανός υπουργός των Οικονομικών είπε ακόμη ότι θα ήθελε να διπλασσιάσει το ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης και να τον φθάσει στο επίπεδο του 2,7 - 2,8%.

Ωστόσο, ο απερχόμενος γενικός διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ, δήλωσε στους Financial Times την περασμένη εβδομάδα ότι κατά τη γνώμη του ο ρυθμός ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι πολύ χαμηλότερος, μεταξύ 1 και 1,5%.

Ο κ. Τζάβιντ ανέφερε ότι η πρόσθετη ανάπτυξη θα προέλθει από την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων για δεξιότητες και υποδομές στην κεντρική και βόρεια Αγγλία.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel