Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Δολοφονία Σολεϊμανί: Έκκληση για αυτοσυγκράτηση κάνει ο Μπόρις Τζόνσον

banner roots

Δολοφονία Σολεϊμανί: Έκκληση για αυτοσυγκράτηση κάνει ο Μπόρις Τζόνσον
06.01.2020 | 11:49

Δολοφονία Σολεϊμανί: Έκκληση για αυτοσυγκράτηση κάνει ο Μπόρις Τζόνσον

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

"Η Βρετανία δεν θα θρηνήσει τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί", δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ο οποίος όμως κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

"Δεν υπάρχουν δάκρυα για τρομοκράτες" , τονίζει η Sun  η οποία αναφέρει ότι ο Σολεϊμανί έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στις ενέργειες που οδήγησαν στον θάνατο χιλιάδων αθώων πολιτών και στρατιωτικού προσωπικού χωρών της Δύσης. 

Στη δήλωση του κ. Τζόνσον αναφέρεται και η DailyExpressη οποία πληροφορεί τους αναγνώστες της ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Τραμπ καθώς και με τους Ευρωπαίους ηγέτες Μέρκελ και Μακρόν. 

"Μην τολμήσετε να μας κτυπήσετε" - ο πηχυαίος τίτλος στην πρώτη σελίδα της DailyTelegraph . Hεφημερίδα εκτιμά ότι με την πρώτη του παρέμβαση από τότε που ξέσπασε η κρίση ο Μπόρις Τζόνσον φάνηκε ότι επιδιώκει "να διαμεσολαβήσει ανάμεσα στις ΗΠΑ και στους περισσότερο επιφυλακτικούς Ευρωπαίους".    

Κατά την DailyMailαναφορικά με την κρίση στο Ιράν ο Μπόρις Τζόνσον προχωρά πάνω σε τεντωμένο σχοινί . Ο πρωθυπουργός έσπασε τη σιωπή του μετά από διακοπές 12 ημερών στην Καραϊβική και τώρα υποστηρίζει τον πρόεδρο Τραμπ ενώ παράλληλα συνιστά αυτοσυγκράτηση , γράφει η DailyMail.

Να σημειωθούν παράπλευρες απώλειες για τα βρετανικά στρατεύματα σε επιθέσεις κατά αμερικανικών στόχων δεν απέκλεισε Ιρανός αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης , γράφουν οι TimesH εφημερίδα σημειώνει ότι ο αξιωματούχος υπογράμμισε ότι έχουν εντοπισθεί συγκεκριμένοι στόχοι και ότι συνέστησε στη βρετανική πλευρά να μη σταθεί στο πλευρό των ΗΠΑ. 

"Επίθεση κατά του Λευκού Οίκου" , είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος στην DailyMirror  εφόσον Ιρανός βουλευτής θεωρεί ότι είναι πιθανό η χώρα του να αποπειραθεί να πλήξει την προεδρική κατοικία στην Ουάσινγκτον. Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι η απάντηση στη δολοφονία του Ιρανού στρατιωτικού διοικητή Κασέμ Σολεϊμανί μπορεί να είναι "η επικήρυξη της κεφαλής του Ντόναλντ Τραμπ".

Σύμφωνα με τον Guardian αυξάνονται οι πιέσεις ο πρόεδρος των ΗΠΑ να αιτιολογήσει την επίθεση κατά του Σολεϊμανί . Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δεν μπόρεσε "να κατευνάσει τη δυσπιστία" αναφορικά με τον ισχυρισμό των ΗΠΑ  ότι το χτύπημα κατά του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή του Ιράν αποφασίσθηκε επειδή επέκειτο επίθεση του Ιράν κατά αμερικανικών στόχων. 

"Απομακρύνετε τις βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις" , διαβάζουμε στη Metroη οποία μας ενημερώνει ότι το κοινοβούλιο στη Βαγδάτη αποφάσισε να εκδιώξει από το Ιράκ όλα τα ξένα στρατεύματα. Επίσης οι ιρακινοί βουλευτές ψήφισαν να απαγορευθεί η χρήση του ιρακινού εναερίου χώρου από άλλες χώρες.  

Τέλος οι FinancialTimesπροβάλλουν την είδηση ότι το Ιράν δεν θα τηρεί πλέον τη συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα και υπαναχωρεί από τις διεθνείς δεσμεύσεις που ανέλαβε το 2015 με τη συμφωνία της Βιέννης.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel