Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανία: Mια εκκεντρική πρόταση για την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης

banner roots

Ο Ντομινίκ Κάμινγκς έχει τεθεί επικεφαλής ενός προγράμματος ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση Ο Ντομινίκ Κάμινγκς έχει τεθεί επικεφαλής ενός προγράμματος ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση
03.01.2020 | 11:04

Βρετανία: Mια εκκεντρική πρόταση για την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

"Παράδοξη" και "ανορθόδοξη" χαρακτηρίζεται η πρόταση του βασικού συμβούλου του Βρετανού πρωθυπουργού για την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης. Στην ανάρτηση που έκανε στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο Ντoμινίκ Κάμινγκς παροτρύνει τους "παράξενους" και "κοινωνικά απροσάρμοστους" να υποβάλλουν αίτηση για να εργασθούν στο βρετανικό Δημόσιο.

Η εφημερίδα The Times υπογραμμίζει ότι η πρόταση του κ. Κάμινγκς "θα βαθύνει το χάσμα που τον χωρίζει από τη δημόσια υπηρεσία". Στελέχη συνδικαλιστικών οργανώσεων σημείωναν στην εφημερίδα ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα είχαν δυσκολία να ζητήσουν την αρωγή των συνδικάτων εάν η πρόσληψη και διατήρηση της θέσης τους στο Δημόσιο εβασίζετο στις "περίεργες απόψεις ενός υπουργού ή γκουρού της κυβέρνησης".

"Ο Κάμινγκς επιδιώκει να μεταμορφώσει το Γουάιτχολ" , γράφουν οι Financial Times.

Σύμφωνα με τους FT, ο κ. Κάμινγκς επιδιώκει να θέσει τέλος στην "επιφυλακτική γραφειοκρατία" και να μετατρέψει τη δημόσια διοίκηση σε έναν "δυναμικό οργανισμό στον οποίο θα κυριαρχεί η επιστημονική γνώση, η ανάλυση των πληροφοριών και οι ανορθόδοξες ιδέες των υποστηρικτών της ελεύθερης σκέψης".

Η Daily Express επισημαίνει ότι η προσπάθεια του κ. Κάμινγκς "να φέρει τα πάνω κάτω" στο Δημόσιο εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο της κυβέρνησης να γίνουν οι αλλαγές που είχε υποσχεθεί ο Μπόρις Τζόνσον στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο Ντομινίκ Κάμινγκς , ο βασικός σύμβουλος του Βρετανού πρωθυπουργού, έχει τεθεί επικεφαλής ενός προγράμματος ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση , στις οποίες προβλέπεται και η επαναξιολόγηση των διαδικασιών για την πρόσληψη και απόλυση των κρατικών λειτουργών. 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel