Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Βρετανικές εκλογές : Αποχωρεί ο Φάρατζ από τη μάχη της κάλπης

banner roots

Βρετανικές εκλογές : Αποχωρεί ο Φάρατζ από τη μάχη της κάλπης
04.11.2019 | 09:42

Βρετανικές εκλογές : Αποχωρεί ο Φάρατζ από τη μάχη της κάλπης

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης 

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο ηγέτης του Κόμματος του Brexit, δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές καθώς επιλέγει αντ' αυτού να κάνει εκστρατεία σε όλη τη χώρα κατά της συμφωνίας του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για την αποχώρηση από την ΕΕ.

Ορισμένες εφημερίδες χλευάζουν την απόφαση του κ. Φάρατζ.

"Αφού οδήγησε τον στρατό του Brexit με τις σημαίες στο πεδίο της μάχης , υπάρχει περίπτωση να έχει χάσει την ψυχραιμία του με τον πρώτο κανονιοβολισμό ;" - αναρωτιέται η Daily Mail.

Οι εφημερίδες επικεντρώνουν την προσοχή τους και στην απόφαση του κ. Φάρατζ υποψήφιοι του Κόμματος Brexit να διεκδικήσουν έδρες σε όλες σχεδόν τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας.  

Κατά την άποψη της Mail κάθε ψήφος για το Κόμμα Brexit φέρνει τον Τζέρεμι Κόρμπιν πιο κοντά στην εξουσία.

Η Sun προτρέπει τον Νάιτζελ Φάρατζ να μη διασπάσει την ψήφο των Τόρις και να διακινδυνεύσει να τεθεί τέλος στην παράλυση του Brexit.

"Κατάπιε την υπερηφάνειά σου και να το ξανασκεφτείς" - συμβουλεύει η Sun τον κ. Φάρατζ.

H Daily Telegraph στην πρώτη σελίδα προβάλλει την επίθεση κατά του Φάρατζ από τον κορυφαίο ευρωσκεπτικιστή βουλευτή του Συντηρητικού κόμματος , Στιβ Μπέικερ.  

Ο Μπέικερ υπογραμμίζει στην εφημερίδα ότι ο Νάιτζελ Φάρατζ κινδυνεύει να θεωρηθεί ο άνθρωπός οι αποφάσεις του οποίου είχαν ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει το Brexit.

Σύμφωνα με τους Financial Times o κ. Φάρατζ , "παρόλη τη μεγαλοστομία του", πρέπει να γνωρίζει ότι η διάσπαση της ψήφου Leave απειλεί την έξοδο της χώρας από την ΕΕ - "ένα στόχο που σε όλη του την πολιτική καριέρα προσπάθησε να πετύχει".

Άλλες ειδήσεις που έχει σχέση με τις εκλογές του Δεκεμβρίου :

Ο Guardian γράφει ότι ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν έχει τονίσει στα μέλη της σκιώδους κυβέρνησης ότι - "η συζήτηση για τις εσωκομματικές διαφορές αναφορικά με το Brexit έχει τελειώσει".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο κ. Κόρμπιν προσπαθεί να εμπεδώσει την εξουσία του σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία και να στρέψει την προσοχή στα ζητήματα που αφορούν την κοινωνική δικαιοσύνη , την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.

Πρωτοσέλιδο θέμα στη Daily Mirror είναι η προεκλογική υπόσχεση του Εργατικού κόμματος ότι θα διατηρήσει το προνόμιο που έχουν οι συνταξιούχοι άνω των 75 ετών να βλέπουν δωρεά τηλεόραση χωρίς να πληρώνουν συνδρομή όπως οι υπόλοιποι τηλεθεατές  

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel