Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Το βρετανικό κοινοβούλιο αποφασίζει σήμερα για εκλογές

banner roots

Το βρετανικό κοινοβούλιο αποφασίζει σήμερα για εκλογές
28.10.2019 | 17:53

Το βρετανικό κοινοβούλιο αποφασίζει σήμερα για εκλογές

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Εν της σημερινής ψηφοφορίας στο βρετανικό κοινοβούλιο η Daily Telegraph επικεντρώνεται στις πληροφορίες ότι ο Μπόρις Τζόνσον μπορεί να είναι πρόθυμος να εξετάσει το σχέδιο που υπέβαλαν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα (SNP). Τα δύο κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης το Σαββατοκύριακο ανακοίνωσαν ότι προτίθενται να στηρίξουν την πρόταση του πρωθυπουργού για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου εάν αυτός ήταν σύμφωνος να καθυστερήσει το Brexit μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Σε άρθρο γνώμης, η εφημερίδα εκτιμά ότι το σχέδιο των δύο κομμάτων είναι “σχέδιο εξαπάτησης του εκλογικού σώματος” και προτρέπει τους βουλευτές να στηρίξουν στη Βουλή των Κοινοτήτων την κυβερνητική πρόταση για τη διενέργεια των εκλογών.

Ο Κέβιν Μαγκουάιρ της Daily Mirror δεν είναι πεπεισμένος ότι η κυβερνητική πρόταση θα λύσει το αδιέξοδο. “Ακόμη και αν γίνουν εκλογές πριν από τα Χριστούγεννα”, σημειώνει, “δεν υπάρχει καμία απολύτως εγγύηση ότι θα παράγει ένα ριζικά διαφορετικό αποτέλεσμα”.

Η νέα κριτική του Πίτερ Μάντελσον, πρώην ηγετικού στελέχους του Εργατικού κόμματος, κατά του Τζέρεμι Κόρμπιν, προβάλλεται από την εφημερίδα i. Ο Μάντελσον υποστηρίζει ότι οι εξαιρετικά δυσμενείς δημοσκοπήσεις για τη δημοφιλία του Κόρμπιν καθιστούν αδύνατο το σχηματισμό μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης από τους Εργατικούς. Κατά τον Μάντελσον, για να έχει καλές προοπτικές η αξιωματική αντιπολίτευση στις επόμενες εκλογές, ο Τζέρεμι Κόρμπιν θα πρέπει να αποχωρήσει από την ηγεσία του Εργατικού κόμματος.

Αξιωματούχοι του κόμματος σημείωναν στην εφημερίδα i ότι κατά την εκτίμησή τους η στήριξη προς το πρόσωπο του κ. Κόρμπιν να ενισχυόταν στα πλαίσια μιας προεκλογικής εκστρατείας.    

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το