Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Brexit: Ο "Απίθανος Χαλκ" συναντιέται με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο

banner roots

Brexit: Ο "Απίθανος Χαλκ" συναντιέται με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο
16.09.2019 | 12:20

Brexit: Ο "Απίθανος Χαλκ" συναντιέται με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

"Ο Τζόνσον είναι σίγουρος ότι θα κλείσει μια συμφωνία" , διαβάζουμε στην πρώτη σελίδα της Daily Telegraph για τη συνάντηση που θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου  με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Λουξεμβούργο . 

Η εφημερίδα δημοσιεύει άρθρο του Μπόρις Τζόνσον στο οποίο υπογραμμίζει ότι "πιστεύει με πάθος" πως μια συμφωνία μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εφικτή. "Τα σχόλια του βρετανού πρωθυπουργού είναι η πλέον σαφής ένδειξη ότι βρισκόμαστε κοντά σε μία συμφωνία", σημειώνει η Daily Telegraph.

Με αυτή την εκτίμηση συμφωνεί και η Daily Express η οποία χρησιμοποιεί για πρωτοσέλιδο τίτλο τη δήλωση του πρωθυπουργού - "Μία συμφωνία είναι εφικτή".

Σημειώνουμε ότι ο βρετανός υπουργός Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ είπε την Κυριακή στο Sky News ότι είναι ορατή μια συμφωνία με την ΕΕ ως αποτέλεσμα των "εκτενών συνομιλιών" τόσο σε τεχνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Παραδέχθηκε,  ωστόσο, ότι απομένει ακόμα "σημαντική δουλειά" να γίνει.

Στη συνάντηση του Μπόρις Τζόνσον με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επικεντρώνεται και η εφημερίδα i . "Προσπάθεια του Τζόνσον να πετύχει το Brexit στις 31 Οκτωβρίου", γράφει η εφημερίδα για τις συνομιλίες σήμερα στο Λουξεμβούργο. Επισημαίνει ότι οι συνομιλίες θα γίνουν μετά τον "όρκο" του πρωθυπουργού ότι θα αγνοήσει τη νομοθεσία που τον υποχρεώνει να ζητήσει παράταση του Άρθρου 50 και συνεπώς και νέα καθυστέρηση για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

" Ο Χαλκ- το μωρό" - αποκαλείται ο πρωθυπουργός από την Metro μετά τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Τζόνσον - συνέντευξη στη Mail on Sunday - ότι θα αγωνισθεί για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ με την ορμή και τη ζέση του σούπερ ήρωα των κόμικς , του "Απίθανου Χαλκ".

Ο ηθοποιός Μαρκ Ράφαλο, που υποδύθηκε τον πράσινο γίγαντα στον κινηματογράφο, σχολίασε μέσω Twitter ότι "ο Μπόρις Τζόνσον ξεχνά πως ο Χαλκ μάχεται μόνο για το καλό του συνόλου και αποδίδει καλύτερα όταν συνεργάζεται με μια ομάδα και πως είναι καταστροφή όταν είναι μόνος του".

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit Γκι Φερχόφσταντ σχολίασε μέσω Twitter ότι τα λεγόμενα του κ. Τζόνσον περί Χαλκ είναι "παιδαριώδη ακόμα και σε σύγκριση με το επίπεδο του Τραμπ". "Να υποθέσουμε ότι η ΕΕ θα φοβηθεί από τα λεγόμενα του κ. Τζόνσον ; ", αναρωτήθηκε ο κ. Φερχόφσταντ.

Ο Guardian αφιερώνει μέρος της πρώτης σελίδας στην "απογοήτευση" που εξέφρασαν αξιωματούχοι της ΕΕ για τα σχόλια του Μπόρις Τζόνσον. Κοινοτικές πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα ότι οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες μεταξύ αξιωματούχων των δύο πλευρών δεν μπορούν να χαρακτηριστούν καν "διαπραγματεύσεις", ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, o κ Γιούνκερ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι ο χρόνος τελειώνει.  

                   

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το