Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Διεθνή>>Κάμερον για Brexit: «Ξέρω πως κάποιοι δεν θα με συγχωρέσουν αλλά... δεν μετανιώνω!»

banner roots

Κάμερον για Brexit: «Ξέρω πως κάποιοι δεν θα με συγχωρέσουν αλλά... δεν μετανιώνω!»
14.09.2019 | 12:02

Κάμερον για Brexit: «Ξέρω πως κάποιοι δεν θα με συγχωρέσουν αλλά... δεν μετανιώνω!»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Διεθνή

Γράφει ο Βύρων Καρύδης

Το γεγονός ότι η απόφασή του να προκηρύξει δημοψήφισμα για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ είναι διαρκώς στο μυαλό του και ότι ανησυχεί για την κατάληξη που θα έχει το Brexit, παραδέχεται σε συνέντευξή του στους Times ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο πρώην πρωθυπουργός παραχωρεί την συνέντευξη με αφορμή την έκδοση των 752 σελίδων απομνημονευμάτων του την ερχόμενη εβδομάδα, με τίτλο ‘For The Record’.

"Λυπάμαι, απέτυχα" – ο πηχυαίος πρωτοσέλιδος τίτλος στην εφημερίδα The Times, η οποία προβάλλει το βιβλίο του Κάμερον.

«Η νίκη στο δημοψήφισμα του Leave μου προκάλεσε μεγάλη κατάθλιψη και γνωρίζω ότι ορισμένοι άνθρωποι δεν θα με συγχωρέσουν ποτέ γι’ αυτό το αποτέλεσμα», σημειώνει στους Times ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Κάμερον παραδέχεται ότι επανειλημμένα είχε «έντονες αντιπαραθέσεις» με ανθρώπους στο δρόμο για τις οδυνηρές συνέπειες του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος για το Brexit.

«Τα απομνημονεύματα του πρώην πρωθυπουργού είναι ένα μείγμα ειλικρίνειας που σου προκαλεί δάκρυα στα μάτια και εξοργιστικής υποεκτίμησης της πραγματικότητας», υπογραμμίζει σε άρθρο γνώμης η Daily Telegraph.

Η συντάκτρια του σχετικού άρθρου εκτιμά ότι η παραδοχή του Κάμερον ότι «δεν προέβλεψα ότι τόσοι πολλοί Τόρις ήθελαν την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ» σε μεγάλο βαθμό εκπλήσσει τους αναλυτές.

«Το γεγονός ότι ο κ. Κάμερον τώρα προτείνει τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος είναι απόδειξη ότι δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016», επισημαίνεται στο άρθρο γνώμης της Daily Telegraph.

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας με την ΕΕ  

Οι Financial Times αναφέρουν ότι ο Μπόρις Τζόνσον έχει σχέδια για να επιταχύνει τη διαδικασία έγκρισης οποιασδήποτε συμφωνίας Brexit από το κοινοβούλιο. «Ο πρωθυπουργός ελπίζει μέσα σε δέκα μέρες να περάσει τη συμφωνία από τη Βουλή», γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η Ντάουνινγκ Στριτ θα ασκήσει πιέσεις στους βουλευτές για ολονύχτιες συνεδριάσεις του κοινοβουλίου ακόμη και τα Σαββατοκύριακα για την αποδοχή μιας συμφωνίας Brexit εάν ο Μπόρις Τζόνσον μπορέσει να την εξασφαλίσει κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στα μέσα Οκτωβρίου.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η αξία της λίρας έχει ενισχυθεί αυτή την εβδομάδα εν μέσω της «αυξανόμενης αισιοδοξίας» ότι ο βρετανός πρωθυπουργός έχει απομακρυνθεί από το ενδεχόμενο να οδηγήσει τη χώρα εκτός ΕΕ χωρίς συμφωνία και ότι τώρα προσανατολίζεται σε έναν συμβιβασμό βασισμένο σε μεγάλο βαθμό στη συμφωνία της προκατόχου του, της Τερέζα Μέι.

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το